Grønt lys for utbyggingen av Tromsø lufthavn

 
Grønt lys for utbyggingen av Tromsø lufthavnBildet: 10 000 nye kvadratmeter, samt nye flyoppstillingsplasser skal stå klare i 2023
Avinors styre har nå gitt endelig tilslutning til utbyggingen av Tromsø lufthavn.

10 000 nye kvadratmeter, samt nye flyoppstillingsplasser skal stå klare i 2023, og blir et viktig bidrag til verdiskapningen i nord. 

For å øke kapasiteten og erstatte utgått infrastruktur ved dagens lufthavn, besluttet Avinor for en tid tilbake å sette i gang prosessen rundt bygging av ny terminal i Tromsø . I 2018 ble skisseprosjektet avsluttet og alternativene er nå utredet i forprosjektet. Fredag 14. februar ga Avinors styre det endelige klarsignalet for å starte byggingen. Fysisk oppstart blir høsten 2020, med forventet ferdigstillelse i 2023.

- Det er svært viktig for oss å kunne tilby Tromsø en moderne lufthavn, og det er derfor  gledelig å endelig kunne meddele at vi nå har fått grønt lys for å ferdigstille terminalprosjektet. Lufthavna vil fremstå som både effektiv og moderne, og støtte opp om trafikkøkningen vi har hatt de siste årene, sier konsernsjef Dag Falk-Petersen i en pressemelding.

Dette skal bygges:

Det vil bygges en ny terminal på 10 000 m2, med ny avgangshall, innsjekkingsareal, bagasjehall og sorteringshall. Videre vil det føres opp en ny og fleksibel utlandsterminal der "gatene" kan endres mellom inn- og utland.  Det kommer også nye kommersielle arealer, og på flyside klargjøres tre nye flyoppstillingsplasser med broer.  

- Tromsø lufthavn får et betydelig løft som vil bedre passasjeropplevelsen, ivareta den stadig økende etterspørselen, og befeste Tromsøs posisjon som arktisk hub, sier  divisjonsdirektør Thorgeir Landevaag i Avinor. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår