Grunnsteinen er på plass

 
Grunnsteinen er på plassStatsminister Erna Solberg sammen med Sølve Andreas Wathne, betongfagarbeider Vest Betong, Sander Skartveit, sykepleier ved SUS, Marie Skontorp, overlege ved SUS og Anne Tyldum Bruvik, leder av ungdommens ekspertråd ved SUS. Foto: Ingveig Tveranger/Helse Stavanger
En historisk milepæl ble markert for det nye sykehuset som nå er i ferd med å reise seg da statsminister Erna Solberg la ned grunnsteinen i Stavanger.

- Dere vil få Norges mest moderne og fullverdige akuttsykehus når det åpner, og samtidig får medarbeiderne nye måter å organisere seg på. Nye Stavanger universitetssykehus blir et sykehus der pasientene blir sett, hørt og forstått og samtidig får ansatte et trygt sted å komme til. Det er viktig i disse dager, sa Erna Solberg i sin tale.

Holder fremdriften
Det nye sykehuset skal betjene nærmere 380 000 innbyggere i 15 kommuner i Sør-Rogaland, og ligger som nærmeste nabo til Universitetet i Stavanger. Sykehuset skal blant annet ha 640 enerom med bad, og byggeprosjektet holder fremdriften.

- Vi setter stor pris på at statsminister Erna Solberg kommer til Stavanger for å legge ned grunnsteinen for det nye universitetssykehuset. Dette er en historisk begivenhet og en fin anledning til å få gi henne en orientering og omvisning på det som per nå er landets største byggeplass, sier styreleder i Helse Stavanger Bjørn Erikstein, i en pressemelding.

Verdens beste?
Statsministeren fikk hjelp av Sander Skartveit og Marie Skontorp, sykepleier og overlege på SUS, Anne Tyldum Bruvik, leder av ungdommens ekspertråd og Sølve Andreas Wathne fra Vest Betong som nylig tok fagbrevet på byggeplassen, da hun plasserte grunnsteinen inn i en nisje i betongsjakten som er i inngangspartiet på bygg A på nye SUS.

- Jeg har merket meg at prosjektet er kåret til verdens beste digitale prosjekt, og at prosjektet er viktig for lokalt næringsliv og lokale arbeidsplasser. Mange av kontraktene har gått til selskaper i regionen og det har nok ført til at dere har holdt aktiviteten oppe gjennom koronatiden, sa statsministeren.

Et landemerke
- Vi er fornøyde med at den valgte kontraktsstrategien sikrer oppdrag til lokalt næringsliv, og det er ekstra hyggelig at statsministeren har lagt merke til dette. Nær 40 kontrakter har hittil blitt tildelt lokalt, sier kst. administrerende direktør Helle K. Schøyen.

- Prosjektet holder fremdriften og utover sommeren kan alle se at det nye sykehuset reiser seg. Bygget er allerede et landemerke i Stavanger, og nå passerer vi enda en viktig milepæl for nytt sykehus, sier prosjektdirektør Kari Gro Johanson.

Grunnsteinen er et solid jernskrin bygget som en tidskapsel. I skrinet er det blant annet en avisartikkel fra Stavanger Aftenblad om koronasituasjonen og annen dokumentasjon. De tillitsvalgte har levert inn avtaler og Arbeidsmiljøloven. Et stetoskop, temperaturmåler og barnetegninger fra studentbarnehagen som nærmeste nabo er også tatt med.


Statsminister Erna Solberg sammen med Sølve Andreas Wathne, betongfagarbeider som nylig tok fagbrevet på byggeplassen for nytt sykehus. Foto: Ingveig Tveranger/Helse Stavanger

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår