Grunnsteinen lagt for nytt NTNU-bygg med 84 hybler

 
Grunnsteinen lagt for nytt NTNU-bygg med 84 hyblerBildet: Fra venstre: Adm.dir. i Studentsamskipnaden i Trondheim, Audhild Kvam, adm.dir. i Brødr. Sunde, Karl Johan Sunde, ordfører i Ålesund kommune, Eva Vinje Aurdal og viserektor Annik Magerholm Fet. Foto: Torbjørn Sandbakk
Det nye studentbygget har blitt til gjennom en samarbeidsavtale mellom NTNU Campus Ålesund og Brødr. Sunde.

 Industrikonsernet med utspring fra Ålesund har bidratt med 20 millioner kroner og denne uken ble oppføringen av bygget markert med grunnsteinsnedleggelse.

Studentbygget ble til etter initiativ fra administrerende direktør i Brødr. Sunde, Karl Johan Sunde, og er et samarbeid mellom NTNU, Ålesund kommune, Studentsamskipnaden og den lokale industribedriften. Bygget skal inneholde studentboliger, serveringssted, treningsarealer og lokaler for studentfrivilligheten. Ved å samle de studentsosiale aktivitetene på ett sted får Campus Ålesund et naturlig samlingspunkt.

Skal styrke Ålesund som en attraktiv studentby

- Bakgrunnen for bidraget er et ønske om å styrke samarbeidet med det ledende utdanningsmiljøet i regionen, samt bidra til å utvikle Ålesund som en levende og attraktiv studentby sier administrerende direktør Karl Johan Sunde. - Sundebygget skal styrke studentmiljøet ved NTNU, hvor nye tanker og ideer får ekspandere. Videre skal det også styrke samarbeidet mellom Brødr. Sunde og det ledende utdanningsmiljøet i regionen. Vi ser det som en investering i fremtiden, sier Sunde.

Under grunnsteinsnedleggelsen deltok Forsknings- og høyere utdanningsminister, Henrik Asheim, ordfører i Ålesund kommune Eva Vinje Aurdal, administrerende direktør i Brødr. Sunde Karl Johan Sunde, administrerende direktør i Studentsamskipnaden i Trondheim Audhild Kvam og styreleder i Studentsamskipnaden Sofie Bergstrøm.

Et symbol for kunnskap, utvikling og innovasjon

Grunnsteinen i det nye studentbygget er utformet som en hvit EPS-perle (Ekspandert PolyStyren), som er hovedvirksomheten i Brødr. Sunde. EPS er resirkulerbare små polystyrenperler som består av 98% luft og 2% råstoff og benyttes til isolasjon, byggelementer, emballasje og svært mange andre formål. Produksjonsmetoden ble utviklet av Sunde i siste halvdel av 1950-årene, og har lagt grunnlaget for konsernets suksess. Grunnsteinen skal være et symbol på kunnskap, utvikling og innovasjon - og hva dette muliggjør.

Om Brødr. Sunde:
Bedriften startet i Ålesund i 1917 og er i dag er et internasjonalt industrikonsern med virksomhet på et tyvetalls lokasjoner spredt over 6 land i Europa og omsetter årlig for ca NOK 3 milliarder.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår