Gudshus og leilighetskompleks – i ett

 
Gudshus og leilighetskompleks – i ettBildet: Church of hope i Umeå finansierer byggingen av den nye kirken ved å selge 80 leiligheter i eiendommen.
SVERIGE: Entreprenøren Contractor AB har signert en intensjonsavtale med Church of hope i Umeå i Norrland om å bygge nytt kirkebygg, som i tillegg skal inneholde 80 leiligheter.

Av Bjørn Laberg

Byggestart er planlagt i 2024 og alt forventes å stå klart i 2027.

– Et spennende prosjekt som er i tråd med vår visjon om å bygge et levende Norrland, sier Mats Håkansson, prosjekteringsleder i Contractor til Byggvärlden.

Finansierer kirke med leiligheter

Church of hope er en pinsemenighet som har sin virksomhet på Teg i Umeå. Kirkens eiendom eies av menigheten og huser også leietakere, inkludert småindustri og butikker. 
– Vi ønsker å sikre et godt kirkelokale for fremtiden, som er mer hensiktsmessig og har en mer synlig plassering enn den vi har i dag. Vi finansierer byggingen av den nye kirken ved å selge leiligheter i eiendommen, sier Mats Holmgren, pastor i Church of hope.

Church of hope har utviklet sine planer i samarbeid med arkitekt Göran Reierstam, som har tegnet flere nabolagskirker tidligere. Våren 2021 fikk kirken klarsignal fra kommunen til å omgjøre eiendommen. Deretter gikk de ut med en henvendelse til ulike firmaer med design- og byggekompetanse.

8.200 kvadratmeter bruttoareal

– Contractor AB gav det beste budet og gjorde et godt inntrykk. Vi gleder oss nå til å realisere visjonen vår om en ny kirke sammen med dem, sier Mats Holmgren.   

Totalt er det 8.200 kvadratmeter bruttoareal som skal bygges om.

– Det føles flott at vi nå har en intensjonsavtale og kan jobbe videre med dette svært interessante prosjektet. Å kunne planlegge et så stort prosjekt på lang sikt legger til rette for at vi kan bemanne det og utnytte kompetansen vår på best mulig måte, sier Mats Håkansson.

KILDE: Byggvärlden

 

 

 
 
 
 

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Mest leste

    Siste papirutgave