Hallgruppen landet Scania-kontrakt

 
Hallgruppen landet Scania-kontraktHallgruppen er i ferd med å vokse seg større i Sverige også og har landet en konkurranseutsatt og spennende kontrakt med storkonsernet Scania.
Hallgruppen etablerer seg for alvor i Sverige. Nå bygger de fremtidens batterifabrikk for Scania, en av verdens ledende buss- og lastebilprodusenter.

Oppdraget til 130 millioner kroner skal gi et fabrikklokale på 15.000 kvadratmeter i Södertälje i Sverige. Her skal batteriene som gir fremdrift til både elektriske lastebiler og busser både testes og masseproduseres. For administrerende direktør Lars Dalgaard i Hallgruppen er jobben både inspirerende i seg selv og spennende med tanke på videre utvikling i Sverige.

– Vi er utrolig stolte over å få lov til å bidra til dette grønne batteriløftet for Scania. Dette er vår største jobb i Sverige hittil, og vi ser med spenning frem på mulighet for mange nye oppdrag i tiden som kommer, sier Dalgaard i en pressemelding.

Ferdigstilles i 2023
Den nye batterifabrikken skal etter planen stå ferdig våren 2023 og vil sysselsette rundt 200 personer. Bygget som Hallgruppen skal sette opp vil både romme produksjonslokalene for batterier og et testsenter. Konstruksjonen er en stålramme med sandwichpanel pluss et kontorhus i betong med teglefasade.
Arbeidet ble igangsatt i sommer.

Vil doble omsetning i Sverige
Hallgruppen Sverige omsatte for 150 millioner kroner i 2020 og forventer å doble omsetningen i Sverige på to år. Scania-kontrakten vil bidra til videre vekst innen byggsegmentet for Hallgruppen i Sverige.

– Vi har alle forutsetninger for å levere konkurransedyktige tilbud med vårt kompetente og voksende fagmiljø i Sverige. Vi er fremoverlente, på hugget og har stor vilje til fleksibilitet underveis. Det ser vi at kunder setter pris på, forteller Dalgaard.

Fakta om Hallgruppen:

  • Selskap med hovedkontor i Romerike i Norge som selger og leier ut plasthaller, isolerte telt, arbeidstelt, lagerbygg, kontorbygg, flyhangarer, partytelt, presenninger og mye mer.
  • 10 avdelinger i Norge, Sverige, Danmark og Baltikum. Stor ingeniøravdeling på Frogner, tilrettelagt for rask levering og rigget for ytterligere høy oppdragsvekst.
  • 80 ansatte med lang erfaring fra bransjen.
  • Selskapet har eksportert til over 30 land, og leverer haller til store deler av Europa, samt flere land i Midtøsten, Afrika, Nord- og Sør-Amerika.
  • Driftsinntektene økte i fjor til 515 millioner kroner fra 356 millioner kroner i 2019 (44,7 prosent økning).
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår