Har blitt store på maskinutleie

 
Har blitt store på maskinutleieSentrale personer i Naboen Utleie. Fra venstre: Mårten Hatteberg, Håvar Steen og eier Nina Aasland.
For drøyt 20 år siden ble Naboen Utleie startet opp i Stavanger. I 2012 åpnet Naboen Utleie den første filialen utenfor hjembyen og siden har veksten gått i rekordtempo. Snart kan de markere sin tiende avdeling.

Av Tore Kubberød

Med «Vi skal bli Norges beste nabo» som slagord er Stavangerbaserte Naboen Utleie på å erobre Norge med sine utleiemaskiner. De allerede godt i gang, med avdelinger i alle de store byene og senter nummer tre på gang innen kort tid i Oslo.

– Vi har blitt landets største privateide utleiefirma av maskiner og utstyr til bygg- og anleggsbransjen og potensialet for ytterligere vekst er absolutt der. Derfor vil vi om ikke så veldig lenge åpne vår tredje avdeling i Oslo, sier Mårten Hatteberg, forretningsutvikler i Naboen Utleie.

Startet i Stavanger
Det var i 1996 Naboen Utleie ble etablert. Fram til 2012 bygde firmaet seg sakte med sikkert opp i hjembyen Stavanger. Dette året etablerte de i Haugesund den første avdelingen utenfor Stavanger. Siden har utviklingen gått fort og selskapet er nå etablert i Bergen, Ålesund og i Oslo hvor det er avdelinger både på Berger nord for hovedstaden og i Sandvika. I tillegg planlegges en tredje avdeling i byen.

Den siste avdelingen som ble åpnet var i Ålesund ved årsskiftet. Naboen Utleie anskaffet til åpningen blant annet 18 Caterpillar-maskiner. Dette er alt fra minigravere på 0,9 tonn til 16 tonns hjulgraver og 12,4 tonns valsetog. I tillegg til utleiedelen har Naboen Utleie også verksted, delelager og servicemekanikere som dekker områdene.

Store og små kunder
Mårten Hatteberg forteller at kundene er i alle mulige størrelser.

– De som leier maskiner og utstyr hos oss er både store og små entreprenører og firmaer. Den siste tiden har det vært en tydelig dreining mot at flere av de store entreprenørene kvittet seg med egne maskiner med tanke på utleie. Vi har derfor flere av de aller største i bransjen på kundelisten.

Hva er det entreprenørene leier av dere?

– Det kan være alt fra en liten drill til store anleggsmaskiner. Det mange leier er lifter, dekkesikring, varme- og tørkeutstyr og anleggsmaskiner for å nevne noe. Vi er totalleverandør og har så godt som alt. Vi kan skaffe det kundene trenger på kort varsel. Har vi det ikke inne selv så leier vi av kollegaer i bransjen. Vi skal til enhver tid være leveringsdyktige, sier forretningsutvikleren.

90 ansatte
I katalogen tilbyr Naboen Utleie lifter, anleggsmaskiner, bygg- og småutstyr, elektro, byggvarme og tørke, brakker og containere, stillas og sikring, byggheis og tilhengere. Hva de forskjellige avdelingene har inne kan variere.

Naboen Utleie har nå cirka 90 ansatte fordelt på ni avdelinger. Omsetningen passerte i 2016 250 millioner kroner. Selskapet eies av Olav og Nina Aasland fra Stavanger.

Den beste naboen
På hjemmesiden til Naboen Utleie skriver de at visjonen er at kundene skal kjenne det i sjelen at de har med den aller beste naboen å gjøre enten de er ansatte, kunder, leverandører eller andre.

– Vi er grundige, kunnskapsrike, miljøbevisste og folkelige, og tror at store ting skjer der begeistring er drivkraften, forteller selskapet i sin beskrivelse.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår