Hav Eiendom er Årets byutvikler

 
Hav Eiendom er Årets byutviklerBildet: Kjell Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom. Foto: Torleif Kvinnesland
Hav Eiendom er kåret til Årets byutvikler under Oslo Urban Week. Prisen deles hvert år ut til aktøren som skaper mest merverdi for hovedstaden.

– Dette er skikkelig inspirerende og veldig gøy. Vi er stolte over anerkjennelsen denne prisen innebærer, sier Kjell Kalland, administrerende direktør i Hav Eiendom, i en pressemelding.

 Tirsdag kveld ble Hav Eiendom kåret til Årets byutvikler i Oslo. Prisen ble utdelt under Fight Club, et arrangement i regi av byutviklingskonferansen Oslo Urban Week. Årets byutvikler deles hvert år ut til det selskapet som har skapt størst merverdi for Oslo gjennom prosjektene sine. 

 – Vårt samfunnsoppdrag er å skape en bærekraftig fjordby og verdier for byen, havnen og alle som bor her. Vi skal maksimere økonomisk verdiskapning og samtidig maksimere samfunnsnytten. I Bjørvika har vi vist at det er mulig å gjøre begge deler, sier Kalland. 

Sterk konkurranse

I konkurransen kjempet Hav Eiendom mot tre sterke kandidater – Neptune Properties, FERD Eiendom og OBOS. Ifølge Oslo Urban Week har Årets byutvikler aldri hatt så mange sterke kandidater. Vinneren ble bestemt av stemmer fra publikum og en fagjury bestående av Sonja Horn (administrerende direktør i Entra), Hanna E. Marcussen (byråd for byutvikling i Oslo, MDG) og Arne R. Myklestad (administrerende direktør og partner i DARK Arkitekter). 

– Å bli kåret til den aktøren som skaper mest merverdi for hele hovedstaden, er en stor ære. Samtidig er det en forpliktelse. Nå gleder vi oss til å ta fatt på utviklingen av Grønlikaia og Filipstad, to områder vi har svært store ambisjoner for, sier Kjell Kalland. 

Fakta om Hav Eiendom

• Aksjeselskap eid av Oslo Havn KF, opprettet i 2003 for å utvikle eiendommer i fjordbyen.

• Selskapet ledes av administrerende direktør Kjell Kalland.

• Hav Eiendom har siden opprettelsen levert et utbytte på over 1,45 milliarder til Oslo Havn KF. Utbyttet er avgjørende for å finansiere ny og miljøvennlig godshavn i Oslo.

• Hav Eiendom bidrar også med 2,5 milliarder kroner til opparbeidelse av sjøfronten i Bjørvika, eksempelvis Operastranda, Sørengabadet og Stasjonsallmenningen.

• Hav Eiendom skal i årene som kommer utvikle eiendomsprosjekter på Filipstad, Fiskebrygga, Sadelmakerhullet og Grønlikaia. Sistnevnte alene vil bestå av 208 000 kvadratmeter med ca. 1500 boliger og rom for 4000 arbeidsplasser og 1000 meter havnepromenade – tilgjengelig for alle.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave