Henning Larsen under Rambøll-paraplyen

 
Henning Larsen under Rambøll-paraplyenBildet: Henning Larsens står bak flere ikoniske prosjekter. Blant de mest omtalte finner man Harpa Konsertsal & Konferansesenter (2011) i Reykjavik. Foto: Getty Images
Danske Henning Larsen har gått sammen med Rambøll. Dermed får et av de mest anerkjente skandinaviske arkitektselskapene tilstedeværelse over hele Norge.

Høsten 2019 ble det kjent at Henning Larsen ble kjøpt av Rambøll Gruppen. Etter en lengre strategiprosess blir nå Rambøll Gruppens arkitektfaglige miljøer en del av Henning Larsen, et prisbelønt og internasjonalt anerkjent arkitektfirma grunnlagt i København med kontorer over hele verden.

Global spisskompetanse

Arkitekter, interiørarkitekter, landskapsarkitekter, lysdesignere, planleggere og urbanister vil samles under navnet Henning Larsen. Selskapet vil være under Rambølls paraply, eid 100% av Rambøll Norge AS. Antallet ansatte vil være rundt 215 mennesker, fordelt over hele Norge.

- Vi kommer til å ha en unik blanding av global spisskompetanse og lokal kunnskap som gjør oss til en svært ettertraktet samarbeidspartner. Vi skal ta vare på alle de kundene og prosjektene vi allerede har, og kan tilby noe helt spesielt til de som har lyst til å jobbe med oss, sier Hilde Nordskogen i en pressemelding. Nordskogen skal lede Henning Larsen i Norge. 

For design director og partner i Henning Larsen, Kasper Kyndesen, er en satsing på bærekraft en nødvendighet, som også presser frem tettere samarbeid mellom arkitekt- og ingeniørfag. 

Helhetlig tilnærming

- Nylig fikk vi en sjokkerende rapport fra Intergovernmental Panel on Climate Change, som i klartekst viser at vi har det ekstremt travelt med å endre måten vi bygger samfunnet vårt på. For Henning Larsen er spørsmålet om hvordan vi skal løse disse utfordringene helt sentralt for alt vi driver med. Det spørsmålet mener vi er avgjørende for alle som driver med bygg og samfunnsutvikling. Man er nødt til å ha en helhetlig tilnærming, og da er vi arkitekter nødt til å jobbe i par med ingeniører og i tett samarbeid med våre utviklere og samarbeidspartnere som alle har noe å bidra med. Derfor får denne alliansen ekstra verdi, sier Kyndesen. 

Henning Larsen har vært til stede i Norge gjennom mange år, og er et av bare to skandinaviske arkitektselskaper som har mottatt utmerkelsen Mies van der Rohe Award. Siden Henning Larsen ble en del av Rambøll, har det i stor grad vært «business as usual» for de to selskapene. Det siste året har man jobbet med integreringen – og nå går startskuddet for «nye» Henning Larsen. 

- Vi gleder oss til å ønske mange dyktige arkitekter, landskapsarkitekter og byplanleggere velkommen til Henning Larsen. Nå er vi langt bredere til stede både i Norge og globalt, og kan kombinere sterk lokal kunnskap med internasjonale perspektiver», sier Mette Kynne Frandsen, managing director for Henning Larsen. 

Spennende prosjekter

Målet om å skape et bærekraftig samfunn, kombinert med Henning Larsen og Rambølls felles nordiske arv, har allerede ført til en rekke spennende prosjekter. Sammen har partene vunnet konkurransen om å designe Nomoria, nytt opera og kulturhus i Kristiansund. Et annet prosjekt som vil bli lagt merke til er utviklingen av NLA Høyskolens nye campus som skal ligge i Diakonhjemmets hage i Oslo.

- Visjonen er å utvikle et mangfoldig område, som skal være levende og inkluderende året rundt. Rambøll har et spennende utviklingsprosjekt i Kristiansand, der industriområdet Kroodden skal bli et attraktivt område for å leve og bo. I Bergen har Rambøll og Henning Larsen fått oppdraget med å revitalisere kulturinstitusjonen Kode. I året som kommer vil Henning Larsen å styrke sin forretningsmessige posisjon ytterligere. Samlet vil selskapet bestå av 750 medarbeidere fordelt på kontorer over hele verden, heter det avslutningsvis i pressemeldingen.

Om Henning Larsen:
Henning Larsen er et internasjonalt studio for arkitektur, landskap og urbanisme med designverksteder i København, New York, Hong Kong, München og Oslo. Henning Larsens mange ikoniske prosjekter strekker seg fra enkeltstående bygninger og landskaper til store byutviklingsprosjekter. Blant de mest omtalte finner man Harpa Konsertsal & Konferansesenter (2011) i Reykjavik, Island, Biotope (2020) – et 30.000 m2 kontorbygg for Lille kommune i Frankrike, og utviklingen av Cockle Bay Park (forventet ferdigstilt 2026), et 73.000 m2 høyhusprosjekt i Sydney, Australia.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår