HENT bygger nye Otta skole og flerbrukshall

 
HENT bygger nye Otta skole og flerbrukshallIllustrasjon: HUS Arkitekter
AKTUELLE PROSJEKTER: HENT og Sel kommune har signert gjennomføringsavtale for nye Otta skole og flerbrukshall. Avtalen er på 179 millioner kroner, og er en videreføring av samspillskontrakten som ble inngått i desember 2020.

Av Bjørn Laberg

Oppstart på byggeplass er i september 2021, og skolen skal overleveres i desember 2022.  
 
- Vi har hatt en veldig god samspillsfase, og er glade for at vi nå kan gå videre til å bygge Otta skole og flerbrukshall. Sammen med Sel kommune, dyktige underentreprenører, brukere, arkitekter og rådgivere har vi jobbet frem et godt prosjekt som vi nå ser frem til å realisere, sier Ole Asbjørn Grannes, prosjektleder i HENT. 
 
Viktig og lærerikt samspill 

Prosjektet har jobbet i samspill siden desember 2020. HENT har ledet prosessen sammen med Marstrand, HUS arkitekter og INBY landskapsarkitekter. I tillegg har Sel kommune, lokale underentreprenører, rådgivere og brukerrepresentanter vært med å utvikle prosjektet. 

- Den nye skolen vil framstå som en trygg og fremtidsrettet læringsarena. Den skal bli et helhetlig skoleanlegg tilrettelagt for utvikling av kunnskap, aktivitet og mangfold. For Sel kommune har det vært viktig at det nye skoleanlegget blir et nærmiljøanlegg som også blir brukt utenfor skoletiden. HENT og Marstrand har lagt til rette for at vi i samspillet har skapt et høyt presterende team. Lokale entreprenører har bidratt med faglig kunnskap. Elever, lærere og andre fagansatte fra både barne- og ungdomsskolen har kommet med viktige innspill og ideer til hva den nye skolen, hallen og nærområdet skal inneholde, forteller Per Ivar Dahlum, prosjektleder i Sel kommune.   

Illustrasjon: HUS Arkitekter 

Lokal arbeidskraft 

Lokale entreprenører og rådgivere har vært viktige bidragsytere i samspillsfasen. Involveringen har bidratt til viktig kunnskap og læring lokalt.

– Dette er det første samspillsprosjektet vi har deltatt i, og det har vært en svært positiv opplevelse. Vi har fått bidra med fagkunnskapen vår og kommet inn med forslag til løsninger i god tid før beslutningene har blitt tatt. Nå gleder vi oss til å fortsette samarbeidet, og gjøre en god jobb i gjennomføringsfasen, sier Erling Lid i Minel Gudbrandsdal.  
 
I tillegg til Minel Gudbrandsdal har GK Rør avdeling Otta, GK inneklima og Stian Brenden Maskinservice vært viktige bidragsytere i samspillsfasen. Alle skal være med videre, og har inngått kontrakt med HENT om gjennomføringsfasen.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

  

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår