HENT skal bygge ny ungdomsskole for Nordre Follo kommune

 
HENT skal bygge ny ungdomsskole for Nordre Follo kommuneFra venstre: prosjektleder Rebecca Celine Høynes, virksomhetsleder bygg Aud Val, kommunedirektør Øyvind Henriksen, utvalgsleder Camilla Hille, ordfører Hanne Opdan, konserndirektør for kalkulasjon og innkjøp HENT, Jon Wefald, prosjektleder og prosjektutvikler HENT, Bernt Gåsland. Foto: Nordre Follo kommune.
Nordre Follo kommune og HENT AS har inngått samspillsavtale om å utvikle Ski vest ungdomsskole. Forprosjektfasen varer frem til sommeren 2022, og sammen med samspillsorganisasjonen skal HENT utarbeide tegninger, beskrivelser, fremdriftsplan, og målpris for prosjektet.

-Vi er stolte, og ydmyke for oppdraget vi har fått av Nordre Follo kommune. Prosjektet passer meget godt inn i HENTs portefølje av samspillsprosjekt, og vi gleder oss til å vise at dette er den rette kontraktsformen for et slikt oppdrag, sier konserndirektør for kalkulasjon og innkjøp, Jon Wefald.

Bærekraftig skole med plass til 720 elever
Skolen er planlagt som en ny 8-parallell med plass til 720 elever og 90 ansatte. Den har et omfang på ca 9 000 m2 og kommunen har satt flere klima- og miljømål for skolen. Skolebygget skal blant annet ha passivhusstandard og 35 % klimagassreduksjon. Byggeprosessen skal ha fokus på sirkulærøkonomi og byggeplassen skal være fossilfri.

-Vi er godt i gang med forprosjektet og gleder oss til det videre samarbeidet med kommunen og den dyktige samspillsorganisasjonen vi har fått på plass. Vi har med oss Arkitema Architects som har lang erfaring med å utvikle skoler på denne måten, forteller prosjektleder og prosjektutvikler i HENT, Bernt Gåsland.

Løser kapasitetsutfordringene
Skolekapasiteten i kommunen er sprengt, og i dag må både elever på ungdomsskolen og barnetrinnet bruke paviljonger. Med økende elevtall og flere store utbyggeringer på vei, vil også plassbehovet øke fremover. Den nye ungdomsskolen er ifølge kommunen nøkkelen til utviklingen av Ski sentrum.

Forprosjektet og planene blir lagt frem for politisk behandling høsten 2022. Byggestart er planlagt våren 2023 og ferdigstillelse senest til skolestart 2025.

Fakta Ski vest ungdomsskole

Byggherre: Nordre Follo kommune
Årstall: 2021 - 2024
Innhold: ny 8-parallell skole med plass til 720 elever og 90 ansatte. 
Entreprise: Totalentreprise med samspill
Omfang: ca. 9 000 m2
Arkitekt: Arkitema Architects
Sted: Ski
Bærekraft: passivhusstandard, 35% klimagassreduksjon, fokus på sirkulærøkonomi og fossilfri byggeplass.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår