Hjertebarnet vant

 
Hjertebarnet vantIllustrasjon: Rambøll / Skanska
Nå er det bestemt hvem som skal bygge den nye Steinkjer skole. Vinnerforslaget er "Hjertebarn", levert av Skanska / Rambøll.

Steinkjer kommune har gjennomført en konkurranse med forhandling, etter forutgående kunngjøring, forskrift om offentlige anskaffelser (FOA) del I og del III for prosjektet «Steinkjer skole».

Formålet med konkurransen er å anskaffe totalentreprenør med kontraktmedhjelpere for prosjektering, riving av eksisterende bygningsmasse, bygging og prøvedrift av skole. Det er valgt utviklingsentreprise og samspill som gjennomføringsmodell for prosjektet.

På bakgrunn av poengkriteriene ble følgende 5 team prekvalifisert 08.03.17 og invitert til videre deltagelse i konkurransen.

• Veidekke Entreprenør AS/ HUS Arkitekter AS/Selberg Arkitekter AS

• Consto AS/Norconsult AS/Praksis Arkitekter AS/Norconsult

• HENT AS/Lyngstad Arkitekter AS/Asplan Viak AS

• Fuglesang/Dahl AS/Arkitektene Vis-À-vis AS/Agraff AS

• Skanska Norge AS/Rambøll Norge AS

Nå er vinneren kåret. Vinnerforslaget "Hjertebarn" er levert av Skanska AS som totalentreprenør med Rambøll som arkitekt og landskapsarkitekt.

Juryen har følgende begrunnelse for sitt valg:

"Hjertebarn fremstår som en klar vinner i konkurransen etter 2 forhandlingsrunder. Vinnerforslaget holder et høyt faglig nivå, og har fått høyest score på kvalitet og pris. Hjertebarn har fått høyeste karakter for arkitektonisk helhet og konsept og rom- og funksjonsprogram. Hjertebarn har også levert et godt tilbud innenfor miljø, energi og bygningskonsept og har et økonomisk godt tilbud. Selv om forslaget ikke var lavest på areal oppnådde det likevel en meget god b/n faktor.

"Hjertebarn er det prosjektet som møter byen på den mest overbevisende måten av alle de innleverte forslagene. Måten bygget trekker seg tilbake fra hjørnet Kongens gate og Sannangata og danner en forplass som introduserer hovedinngangen, idrettsbygget og skolen vurderes som et svært godt og tydelig grep. Prosjektet har fra første stund vært presentert som et massiv trebygg, noe som gir en tydelig miljøprofil og en ønsket signaleffekt".

"Hjertet ligger sentralt i bygget, omkranset av de øvrige funksjonene og blir er samlende midtpunkt og gir en oversiktlig og funksjonell logistikk i bygget. I siste runde har forslagstiller åpnet hjertet mer mot sør, noe som har gitt prosjektet god kontakt ut. Det to etasjes bygget har den beste løsningen på kommunikasjon mellom trinnarealene og utearealet, med et spennende amfi og bro til de elevene som holder til i 2 etasje. Utearealet er noe svakt presentert innledningsvis i forhold til innhold/leveranse. Dette er forbedret gjennom forhandlingsrundene og viser tilfredsstillende løsninger med et godt potensial", skriver juryen.

Totalregnskapet på en ny Steinkjer skole beløper seg på 250 millioner kroner. Byggingen av den nye skolen med uteareal har en tilbudssum på 143 millioner kroner, men den midlertidige brakkeriggen på Fagerheim skole inngår også i totalregnskapet.

Kilde: Steinkjer kommune/Steinkjer24

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår