Holmlia bad er ferdig rehabilitert

 
Holmlia bad er ferdig rehabilitertHolmlia bad er et godt besøkt lokalbad og det eneste svømmeanlegget i Oslo sør. Badet betyr mye for de som bor i området. Svømmer Karoline Berthelsen og byrådsleder Raymond Johansen. (Foto: Ken Opprann).
I Søndre Nordstrand bydel har Holmlia bad gjenåpnet etter å ha vært gjennom en 7 måneder lang rehabilitering. Badet har fått nytt stålbad, plaskebasseng for de minste og ny belysning.

Tirsdag 7. januar var det duket for en formell åpning av det populære badet i Oslo sør. Byrådsleder Raymond Johansen og byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen, foresto åpningen.

- Vi vet at det er mange i Oslo som ikke kan svømme. Det å ha et badetilbud i nærheten av skolen er en forutsetning for å ha en god svømmeundervisning, sier byrådsleder Raymond Johansen i en pressemelding fra Kultur og Idrettsbygg i Oslo kommune.

- Vi er utrolig stolte over at vi de siste åra har fått til et taktskifte i investeringer i folkebad og idrettsanlegg i Oslo. I løpet av 2023 står nye bad klare på Tøyen, Manglerud og Stovner, i tillegg pusser vi opp flere av de andre offentlige badene. Ikke siden 1983 har det blitt åpnet et nytt folkebad i Oslo, sier byrådslederen.

Satser på bad og Oslo sør

Holmlia bad er et godt besøkt lokalbad og det eneste svømmeanlegget i Oslo sør.

Badet betyr mye for de som bor i området og nå er badet blitt både langt hyggeligere og mer funksjonelt.

- Vi må ta vare på idrettsanleggene våre og rehabiliteringen av Holmlia bad og fellesarealene er et godt eksempel på nettopp det, sier Victoria Marie Evensen, byråd for næring og eierskap.

Tilrettelagt for nye brukergrupper

Badeanlegget fremstår som nytt, og er nå tilrettelagt med egen HC garderobe og HC heis. Det er installert et helautomatisk renseanlegg med sandfilter, gjenbruk av spylevann og akustisk demping både i svømmehall og i garderober.

- Brukerne har fått et moderne badeanlegg, med en lun og fin atmosfære. Universell utforming og varmeregulering gjør badet tilgjengelig også for nye brukergrupper, sier direktør i Kultur- og idrettsbygg, Eli Grimsby i meldingen.

Sentrale tiltak i rehabiliteringen har vært:

•            Nytt stålbad og et lite plaskebasseng for de minste

•            Totalrehabilitering av garderobeanleggene

•            Universell utformet

•            HC garderobe

•            Akustisk demping i svømmehall og garderober

•            Ny belysning av tak og vegger

•            Helautomatisk renseanlegg

•            Utskifting av dører og gulvbelegg

Fakta

Holmlia fjellhall består av en flerbrukshall, en svømmehall, treningssenter og fungerer i tillegg som offentlig tilfluktsrom. Anlegget har stor pågang og brukes daglig av minst 1000 personer fra Holmlia skole, Lusetjern skole og Holmlia Sportsklubb. Svømmehallen, garderobene og fellesarealene var nedslitte og ikke tilrettelagt for universell utforming. De tekniske installasjonene var fra begynnelsen av 80-tallet, og trengte en full rehabilitering for å opprettholde sin funksjon. Med oppgraderingen av badet er nå hele fjellhallen rehabilitert. Arbeidet med Holmlia bad er levert i henhold til tid og kost. Budsjett: 44 mill. kroner inkludert tilskudd på 17 millioner fra tippemidler.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår