Holocaustsenteret utvides

 
Holocaustsenteret utvides
Holocaustsenteret i Oslo har behov for et tilbygg som skal huse nye utstillingslokaler. Nå er Statsbygg i gang med å planlegge en utvidelse av Villa Grande på Bygdøy hvor senteret holder til.

Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter, HL-senteret, opplever økt publikumstilstrømning og har 40.000 besøkende årlig, deriblant mange skoleelever.

- Derfor har vi fått i oppdrag å starte planleggingen av et nytt tilbygg som skal romme minoritetsutstillinger. Nå lyser vi ut en plan- og designkonkurransen for HL-senteret, sier prosjektleder Lasse Kwetzinsky.

Arkitektkonkurranse
Statsbygg lyser ut en «begrenset plan- og designkonkurranse» for å få fram et godt konsept for et tilbygg. At konkurransen er begrenset betyr at arkitekter først må søke om å delta i konkurransen. Av de kvalifiserte arkitektene skal det velges ut fem til syv arkitektfirmaer som skal utarbeide sine forslag til hvordan senteret skal se ut etter utvidelsen.

Både nye og gamle
- Vi håper på stor interesse for konkurransen. Det er ønskelig at ett til to av de inntil sju utvalgte arkitektfirmaene er nyetablerte. Det er fordi vi ønsker en god spredning av ideer, kompetanse og erfaring, sier Kwetzinsky.

Det nye tilbygget blir på inntil 640 kvadratmeter og skal blant annet dekke behovet for fleksible, undervisningsvennlige utstillingslokaler for senterets kommende utstillinger om minoriteter, og skal også romme et verksted.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår