Høy aktivitet innen helse- og undervisningsbygg

 
Høy aktivitet innen helse- og undervisningsbyggOBOS og AF Gruppen etablerer Construction City, en ny kunnskapspark på Ulven. Illustrasjon. LINK Arkitektur / Axion
De neste 6 årene er det identifisert totalt 231 helseprosjekter og 984 undervisningsprosjekter i Byggfaktas prosjektdatabase.

Av Pål Engeseth

Prosjektene fordeler seg på 78,385 milliarder innen helsebygg og 114,483 milliarder på undervisningsbygg. Tallene er et øyeblikksbilde, som gir en oversikt over prosjekter i starten av januar 2020. Vi vil imidlertid gjøre oppmerksom på at stadig nye prosjekter vil komme til i databasen og at noen prosjekter kan bli flyttet.

Under 3 år
I tillegg er det slik at gjennomsnittlig tid et nybygg prosjekt ligger i databasen er litt under 3 år. For rehabiliteringsprosjekt vil dette i mange tilfeller være seks måneder. Statlige og kommunale prosjekter ligger i gjennomsnitt noe lenger tid i basen enn private prosjekter. Tallene viser at et gjennomsnittlig helseprosjekt har en verdi på nær 340 millioner kroner, mens et undervisningsprosjekt ligger på litt over 116 millioner kroner.

Helsekart
Vi har her laget oversiktskart over hvor aktiviteten i de enkelte områdene er, og hvor den mørkeste fargen representerer høyest aktivitet. Helsekartet viser klart størst aktivitet i Oslo, men hvor Innlandet, på grunn av nytt sykehus i tidligere Hedmark, ligger med en noe mørkere farge enn andre deler av landet. De største prosjektene innen helse er nytt Gaustad sykehus i Oslo, Mjøssykehuset Innlandet, nytt protonbygg på Radiumhospitalet i Oslo og storbylegevakt på Aker sykehus i Oslo.

Undervisningskart
I kartet med undervisningsprosjekter troner Viken øverst, med høyest aktivitet. Dette mest på grunn av tidligere Akershus sine ambisiøse planer. Fylkene deretter er Vestland, med tidligere Hordaland som toneangivende, fulgt av Oslo, Trøndelag og Rogaland i rangert rekkefølge. De fleste store utbyggingsprosjekter knyttet til nye bo-områder har knyttet både skoler og barnehager til sine utbyggingsprosjekter. De største enkeltutbyggingene knyttet til undervisning er Landbrukskvartalet i bydel Gamle Oslo, samt Construction City, den nye kunnskapsparken på Ulven i Oslo. Forøvrig skal LHL-prosjekt fase 2, med forsknings- og undervisningssenter på Gardermoen, igangsettes.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.Last også ned vår rapport om: Helse- og undervisningsbygg
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår