Høythengende pris til Mjøstårnet: - Er utrolig stolt!

 
Høythengende pris til Mjøstårnet:                                     - Er utrolig stolt!Mjøstårnet fikk øverste utmerkelse under The New York Design Awards 2018. - Å få en slik pris er vi selvsagt utrolig stolte av, sier byggherre Arthur Buchardt. (Foto: Moelven Industrier asa).
Verdens høyeste trehus er tildelt gull under prisutdelingen New York Design Awards 2018. - Denne prisen er et bevis på at våre høye ambisjoner om bærekraftige løsninger blir lagt merke til verden over, sier byggherre Arthur Buchardt.

Mjøstårnet strekker seg 85,4 meter over bakken i Brumunddal, men ryktet til verdens høyeste trehus når stadig lengre. Nylig ble det kjent at bygget fikk øverste utmerkelse under The New York Design Awards. Det er DRIVENxDESIGN Award Programs som står bak utdelingen, og Mjøstårnet fikk Gull i kategorien “Architecture - Mixed Use - International”. Det skriver Moelven Industrier ASA i en pressemelding.

Håndplukket av fagjury

Mjøstårnet ble nominert av et eget fagpanel, og blir løftet fram som et eksemplarisk prosjekt. Prisen for «Mixed Use» hyller prosjekter, som kombinerer design, planlegging, konstruksjon, form og funksjon, sammen med estetikk og materialvalg, ifølge nettsiden til prisutdelingen.

- Dette er en stor overraskelse, og framfor alt en stor heder. Det er fantastisk at Mjøstårnet får en slik internasjonal pris og at vi blir lagt merke til langt utenfor Norges grenser. Verdensrekorden er et resultat av et samspill mellom lokale bedrifter og lokal kompetanse fra Ringsaker som nå leverer i verdensklasse. Å få en slik pris er vi selvsagt utrolig stolte av, sier byggherre Arthur Buchardt i meldingen.

Prisdryss til Mjøstårnet

AB Invest med Arthur Buchardt i spissen er byggherre, mens Hent er hovedentreprenør. Bygget er designet av Voll Arkitekter. Moelven har vært totalunderleverandør, med ansvar for løsninger, produksjon og montering av den bærende limtrekonstruksjonen, sammen med Sweco.

Forrige uke ble prosjektpartnerne tildelt byggeprisen til Teknisk Ukeblad under Norwegian Tech Awards. The New York Design Award 2018 er av en mer internasjonal karakter.

- Denne prisen er et bevis på at våre høye ambisjoner om bærekraftige løsninger blir lagt merke til verden over. Vi tror på en framtid med stadig mer bruk av tre i høye og komplekse bygg, slik Mjøstårnet er et bevis på. Forhåpentligvis kan denne prisen bidra til å inspirere enda flere til å velge mer tre som byggemateriale, sier Rune Abrahamsen, direktør i Moelven Limtre.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår