Hvem er de største bransjeaktørene?

 
Hvem er de største bransjeaktørene?Illustrasjonsbilde: Getty Images
Byggfakta arbeider nå med en ny rapport som rangerer hvilke bransjeaktører som er de største, basert på prosjektverdi. Tallmaterialet er hentet fra Byggfakta`s prosjektdatabase, med fokus på de to siste årene.

Av Pål Engeseth

Disse oversiktene vil i sin helhet være rangert etter verdien på igangsatte prosjekt i 2019 og 2020. Rangeringen tar utgangspunkt i kontorene hvor prosjektene er registrert. Om en bedrift har flere kontorer, og har fordelt prosjektene sine, vil disse verdiene ikke bli summert. 

Rapporten vil bli tilgjengelig i månedsskifte mai/juni og vil bli lagt tilgjengelig på våre nettsider.

Som en forsmak presenterer vi her en oversikt over de største arkitektkontorene, målt etter nevnte prosjektverdi. Den viser at Multiconsult Norge AS, avdeling Oslo, topper listen, med totalt 24 prosjekter igangsatt i perioden til en samlet verdi på 15,6 milliarder kroner. På andre og tredjeplass finner vi arkitektene Astrup og Hellern AS, Oslo og Ratio Arkitekter AS, Oslo.

Ser vi på antall prosjekter, finner vi at Rambøll Norge AS i Oslo er arkitektkontoret med flest registrerte prosjekter igangsatt i 2019 og 2020. Hele 40 prosjekter er registrert på dette kontoret, til en samlet verdi på 1,7 milliarder kroner. På en andreplass finner vi Asplan Viak AS, Sandvika og på tredje plass Norconsult AS, avdeling Sandvika.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår