Hvem er største totalentreprenør?

 
Hvem er største totalentreprenør?Illustrasjonsbilde (Foto: Bjørn Laberg)
Byggfakta arbeider nå med en ny rapport som rangerer de største bransjeaktører, basert på prosjektverdi. Deriblant i kategorien totalentreprenører.

Av Pål Engeseth

Disse oversiktene vil i sin helhet være rangert etter verdien på igangsatte prosjekt i 2019 og 2020. Rangeringen tar utgangspunkt i kontorene hvor prosjektene er registrert. Om en bedrift har flere kontorer, og har fordelt prosjektene sine, vil disse verdiene ikke bli summert. 

Rapporten vil bli lansert i juni, og vil bli lagt tilgjengelig på våre nettsider. 

Som en forsmak presenterer vi her en oversikt over de største totalentreprenørene.

En foreløpig oversikt viser at det er Veidekke Entreprenør, Oslo, som er største totalentreprenør, målt etter prosjektverdi. Disse har registrert kun ett igangsatt prosjekt i perioden, men til gjengjeld er verdien hele 12,1 milliarder kroner. På andre og tredjeplass finner vi Hent AS, Lysaker og Acciona Construction SA, Valencia, Italia. 

Ser vi på antall prosjekter, finner vi at Advansia AS Oslo er totalentreprenøren med flest registrerte igangsatte prosjekter i 2019 og 2020. Hele 46 prosjekter er registrert på dette kontoret, til en samlet verdi på 70,5 millioner kroner. På en andreplass finner vi Veidekke Entreprenør AS, Oslo, og på tredjeplass Oneco Technologies AS, Laksevåg.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår