Hvem fortjener å vinne Betongtavlen?

 
Hvem fortjener å vinne Betongtavlen?Illustrasjonsbilde: Deichman Bjørvika / Betongfokus. Enebolig i Sandnes / Rasmus Norlande
Betongtavlen er en ærespris som blir tildelt byggverk hvor betong er anvendt på en miljømessig, estetisk og teknisk fremragende måte. Nå er juryen på jakt etter kandidater til årets pris.

Jobber du med et prosjekt du mener fortjener vurdering? Norsk Betongforening vil gjerne bli tipset!

I fjor markerte Betongforeningen at det var 60 år siden den første Betongtavlen ble delt ut. Vinneren var et eksepsjonelt bolighus i Sandnes som en samstemt jury ble betatt av, og prisen ble delt ut i høytidelige omgivelser i det nye Munch-museet i Oslo. Juryen består av representanter utnevnt av Norske Arkitekters Landsforening og Norsk Betongforening.

Historien viser at mange ulike byggverk kan bli tildelt æresprisen, fra gigantkonstruksjoner som Troll-plattformen eller Zacharias-dammen, til et diskret anneks til et sommerhus i Sandefjord. Juryen ser etter kvaliteter i utførelse, arkitektoniske egenskaper og miljømessige løsninger.

– Det er alltid en spennende prosess å få inn forslag til kandidater, sier Cecilie Hagby, daglig leder i Norsk Betongforening.

– Vi legger vekt på at juryen skal gjøre en god vurdering, og da er det viktig med god informasjon fra arkitekt, byggherre og entreprenør. Nå gleder vi oss til å få inn tips om nye prosjekter, kanskje ditt er den neste vinneren?

Har du et godt prosjekt eller vet du om en verdig kandidat, med ferdigstillelse, senest sommeren 2022, sendes forslaget til nb@tekna.no, innen 1. juni. Kandidaturet må begrunnes, sammen med bilder og informasjon.

Begrunnelsen nevner: Tiltakshaver, arkitekt, rådgivende ingeniør, betongentreprenør, betongleverandør og eventuelt andre aktører som har betydd mye for kandidaturet.

Les mer om Betongtavlen her

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave