Hvem vil renovere Sjokoladefabrikken?

 
Hvem vil renovere Sjokoladefabrikken?Bildet: Prosjektet omfatter totalrehabilitering av Sjokoladefabrikken barnehage i Sofienberggata 37 på Grünerløkka i Oslo. Arkitekt: Heggelund & Koxvold AS
AKTUELLE PROSJEKTER: Oslo kommune v/ Omsorgsbygg Oslo KF søker totalentreprenør til rehabilitering av Sjokoladefabrikken barnehage.

Av Bjørn Laberg

Prosjektet omfatter totalrehabilitering av Sjokoladefabrikken barnehage i Sofienberggata 37 på Grünerløkka i Oslo. Sofienberggata 37 er et gammelt industribygg fra 1896 som opprinnelig ble bygget som Cloetta Chokoladefabrik.

• I arbeidet inngår oppgradering av tekniske anlegg, bygge nytt inngangsparti med tilhørende heis og heissjakt fra kjeller til og med 4.etasje, skifte taktekking og takvinduer, restaurere vinduene i fasaden, samt etablere nye vinduer.

• Byggets eksteriør er bevaringsverdig etter Plan og bygningsloven. Det har under forprosjektet vært tett dialog med Byantikvaren om utforming av heis, heissjakt og inngangsparti, samt rehabilitering av vinduer og tak. BTA for barnehagen er ca. 2 595 kvm. Hele bygget er på ca. 3 175 kvm BTA.

• Den tekniske infrastrukturen i bygget skal byttes, herunder blant annet VVS (sanitærutstyr, slukkeanlegg, varmeanlegg, radiatorer og ventilasjon), elektronisk forsyning og utstyr, samt tele- og dataanlegg. Det er i forprosjekt lagt opp til 4 luftbehandlingssystemer.

• Bygget skal kobles på fjernvarmeanlegget, og det er planlagt en trase gjennom byggets kjeller som skal forsyne nabobygget, Sofienberggata 35.

Følgende utnyttelse er planlagt:

Underetasje: Teknisk rom for varmesentral og slukkeanlegg-sentral, hovedtavle, IKT-rom og traforom.

1.etasje: Hovedinngang på bakkeplan ut mot Sofienberggata med trapp opp til grovgarderobe. 4 baser, fingarderober, stellerom og temarom, samt felles kjøkken og spiserom.

2.etasje: 4 baser, fingarderober, stellerom og temarom, samt felles kjøkken og spiserom.

3.etasje. Administrasjon med kontorer og møterom, personalarealer med pauserom, kjøkken, garderober og arbeidsrom. Renholdssentral, lager og teknisk rom.

4.etasje: Teknisk rom og lager.

Tilbudsfrist: 19. november 2020

Kilder: Byggfakta SMART / ByggeNorge / eu-supply / Omsorgsbygg Oslo KF

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

Last også ned vår rapport: Trendrapport 2020 - Analyse av byggebransjen basert på de ferskeste tallene.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår