Hvilket bygg fortjener arkitekturprisen i Oslo?

 
Hvilket bygg fortjener arkitekturprisen i Oslo?En fotomontasje av tidligere vinnere.
Oslo kommune oppfordrer alle om å foreslå kandidater til Oslo bys arkitekturpris 2016. Bygg må være ferdigstilt i 2015 og landskapsprosjekter (også byrom) være ferdigstilt mellom 2011–2015.

Med Oslo bys arkitekturpris vil kommunen hedre ny og god arkitektur som er et tilskudd til byen og dens utvikling. Bygg eller landskapsarkitektur som er nyskapende og fremragende, og som har høy kvalitet på konsept og gjennomføring kan vinne prisen. Målet med prisen er å stimulere til økt interesse for arkitektur og byutvikling i Oslo, samt vise frem den nyeste og beste Osloarkitekturen.

Hvem kan få prisen?

Prisen ble opprettet av bystyret i 2000 og utdelt første gang to år senere. Mellom 2002 og 2009 var det et årlig tema. Fra 2010 ble prisen åpen for alle nye prosjekter. Bygg må ha blitt ferdigstilt foregående år, og landskapsanlegg de siste fem år. Prisen kan gis til alle typer byggverk og landskapsanlegg innenfor bygrensen.

Hva består prisen av?

Prisen består av en plakett, som gis til byggherren og skal festes på byggverket, diplomer, samt et beløp på 50 000 kroner til arkitekten. Inntil to nominerte prosjekter kan gis hedrende omtale. Alle får diplomer.

Hvordan foregår juryeringen?

Alle kan foreslå prosjekter til prisen. Plan- og bygningsetaten er sekretariat for prisen og mottar forslagene. Forslagene vurderes av Rådet for byarkitektur. Rådet nominerer inntil 3 kandidater for byutviklingskomiteen, som avgir innstilling til forretningsutvalget i Oslo kommune.

Slik foreslår du en kandidat:

·         Forslag fra andre enn arkitektkontorer: 

·         Send inn forslag (husk adresse) til Plan- og bygningsetaten på e-post:arkitekturpris@pbe.oslo.kommune.no eller pr. post: PBE, Pb 364 Sentrum, 0102 OSLO. Merk forsendelsen: ”Arkitekturpris 2016”

·         Forslag fra arkitektkontorer:

·         Prosjektet presenteres med følgende materiale på en eller to stående plansjer i A1-format (se mal i PDF- format):

·         Situasjonsplan/utomhusplan og situasjonssnitt i representativ målestokk

·         Planer i representativ målestokk, ev. utvalgte planer

·         Bilder som viser prosjektets kvaliteter; valgfritt antall/format

·         Prosjektfakta. Se plansjemal, og om nødvendig legg til annen avgjørende aktør for utforming

·         Kort informativ tekst om prosjektet på 300-400 ord

·         Obs: Planer og snitt må innsendes som vektortegninger i pdf-format.  

 

Send forslaget til arkitekturpris@pbe.oslo.kommune.no  med navn og adresse på prosjektet, og gjerne med en kort begrunnelse. Fristen for å sende inn forslag er 1. april.

Forslagene vurderes av juryen og kandidatene vil presenteres i en utendørs utstilling på Rådhusplassen. Ordføreren deler ut prisen i Oslo rådhus 13. oktober 2016. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår