Hvordan blir prosjektmarkedet i 2021?

 
Hvordan blir prosjektmarkedet i 2021?Illustrasjonsbilde: Getty Images
Bygg- og anleggsbransjen har, i likhet med mange andre næringer, fått merke følgene av Koronapandemien. Bremsene er på, og usikkerhet rundt finansiering av planlagte prosjekter, både i offentlig og privat regi, er allerede merkbar.

Av Byggfakta-redaksjonen

Dette vil nok også få konsekvenser for aktivitetsnivået i 2021. Tallmateriale Byggfakta sitter på, tyder nemlig på at rundt 45 prosent av prosjektene med planlagt oppstart i 2021, vil bli skjøvet på.

Tallmaterialet vi her referer til, baserer seg på opplysninger vi har hentet fra vår egen prosjektdatabase, Byggfakta SMART. Databasen overvåker til enhver tid nærmere 12.000 planlagte bygg- og anleggsprosjekt, noe som gir oss gode forutsetninger for å «se inn i krystallkula» hvordan prosjektmarkedet 2021 tegner til å bli.

I den forbindelse har vi nå sluppet rapporten «Slik blir 2021», som kan lastes ned på Byggfakta sine nettsider. (gratistjeneste)

Som en liten forsmak på rapporten, kan du i tabellen under studere en interessant utvikling, når det gjelder igangsettelser av bygg- og anleggsprosjekter. Mens det i «normalårene» 2018 og 2019 ble igangsatt godt over 10.000 prosjekter, har databasen vår registrert kun drøye 3000 igangsettelser i 2020.  Selv om 2021 passerer 6400 planlagte igangsettelser, er det høyst usikkert hvor mange av disse som faktisk får klarsignal.

Rapporten for øvrig viser hvordan markedet har sett ut tidligere år, i perioden vi er inne i nå, samt tallgrunnlaget for planlagte prosjekterstarter neste år.

I rapporten kan du også studere en fylkesvis oversikt over prosjektkategori, antall, samt verdi på planlagte igangsettelser, basert på tall fra Byggfakta SMART.

Last ned rapporten her

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår