I mål med Bakås og Nøklevann skole

 
I mål med Bakås og Nøklevann skoleBildet: Bakås skole (t.v.) og Nøklevann skole. Foto: Finn Ståle Felberg
Sist uke feiret henholdsvis Bakås skole og Nøklevann skole at rehabiliteringsprosjektene var ferdigstilte.

Gleden blant elevene og de ansatte var stor over helt ferdige rehabiliterte skoler, med nye bygg og flotte uteområder.

Oslobygg har vært med på åpningen av både nye Bakås skole og nye Nøklevann skole.

– På begge skolene har vi kombinert rehabilitering av eksisterende bygg med nybygg. Jeg har vært til stede på begge åpningene, og det er rett og slett veldig stas for oss i Oslobygg å kunne overlevere så fine resultater, sier Eli Grimsby, administrerende direktør i Oslobygg KF i en pressemelding.

Bakås skole

Bakås skole, som ligger på Ellingsrud, ble bygget i 1980. Det var en av Oslos minste skoler med 200 elever og én klasse på hvert trinn. Oslobygg har nå ferdigstilt prosjektet med å utvide skolen så det blir plass til flere elever, samt totalrehabilitert det originale bygget med blant annet mer klima- og miljøsmarte løsninger.

Nybygget er et plusshus i massivtre, og det eksisterende bygget er oppgradert til energiklasse B. Skolen har fått solceller og CO2-varmepumpe. Det er så klart også godt universelt utformet, slik at alle skal føle seg velkommen.

Prosjektet har omfattet 5100 m2 fordelt på eksisterende hovedbygg og AKS-bygg samt nybygg. Bakås skole er utvidet med 3000 m2.

Nøklevann skole

Nøklevann skole ligger på Bøler, og er en ganske typisk representant for 60-tallets skolearkitektur. Bygget står oppført med høy verneverdi i Verneplan for Oslo-skolene. Så da skolen skulle utvides og rehabiliteres, var det dermed viktig å planlegge i tett samarbeid med Byantikvaren for et godt resultat.

Prosjektet omfattet nybygg i massivtre, samt rehabilitering av eksisterende bygg. Det er gjort flere energi- og miljøtiltak som solceller på tak, delvis grønttak, og geobrønner i skolegården som leverer varme og kjøling til skolen. Uteområdene har blitt oppgradert med nye fine leke- og grøntområder.

Prosjektet har omfattet ca. 9400 m2:

-Nybygget bygg 2 (ca. 3800 m2) inneholder trinnarealer 1-3, spesialrom og AKS. Noen arealer er også åpen til kveldsutleie.

-Bygg 1 (ca. 4300 m2) ble oppusset og fikk bl.a. nye garderober og grupperom.

-Bygg 3 (ca. 1300 m2) ble totalrehabilitert og fikk i tillegg til gymsalen treningsrom og nye garderobeanlegg.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave