Igangsetting av nye boliger ligger 6 % over fjoråret

 
Igangsetting av nye boliger ligger 6 % over fjoråretIllustrasjonsbilde / Shutterstock
Igangsetting av nye boliger hittil i år ligger 6 % over fjoråret, viser tall fra Boligprodusentenes Forening.

- Igangsetting av småhus og leiligheter ligger hhv. 23 % og 11 % over fjoråret, mens eneboligigangsettingen ligger 12 % under, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening. - De 12 siste månedene er det igangsatt 32 077 boliger, fortsetter han.

Vi ser at både salg og igangsetting i 2. kvartal 2017 går ned fra de rekordhøye nivåer vi hadde i 2. kvartal 2016, sier Jæger. Nedgang i salget sammenlignet med samme kvartal i fjor er på 25 %. Det ble igangsatt 13 % færre boliger i 2. kvartal 2017 enn samme kvartal i fjor.

Hittil i år ligger salget 13 % under fjoråret. Salget av småhus øker med 25 % sammenlignet med samme periode i 2016, mens salget av leiligheter og eneboliger ligger hhv. 25 % og 10 % under fjoråret.

- Vi har et høyt nivå både på salg og igangsetting, og vi opplever nå et boligmarked i balanse når vi ser Norge under ett, avslutter Per Jæger.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår