- Ingen nye fagskoleplasser

 
- Ingen nye fagskoleplasserBildet: Ulf Madsen, forbundsleder i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT)
STATSBUDSJETTET 2022: – Regjeringen foreslår ingen nye fagskoleplasser i budsjettet for 2022. Samtidig har 60 prosent av norske bedrifter behov for ansatte med høyere yrkesfaglig utdannelse.

Det sier Ulf Madsen, forbundsleder i Forbundet for Ledelse og Teknikk (FLT), i en kommentar til regjeringens forslag til Statsbudsjett 2022.

Kun videreføring og støtte til allerede vedtatte fagskoleplasser kom med i Regjeringens forslag til Statsbudsjett for 2022. 

– Norge har et utdanningssystem som ikke i stor nok grad leverer den kompetansen bedriftene har bruk for. Fagskolene gir utdanning som direkte svarer til arbeidslivets behov for kompetanse. Igjen ser vi at fagskoleplasser nedprioriteres, sier Ulf Madsen.

Det er om lag 300 000 studenter i universitets- og høgskolesektoren. Det er nå bare 23.000 studenter i fagskolene. Dette selv om fagskolen utdanner arbeidstakere det er behov for i regionene og i Norge.

- FLT vil ha 100 000 flere studieplasser i fagskolene og høyere yrkesrettede utdanninger i stedet for flere universitets- og høgskoleutdannede, understreker Madsen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår