Inngår grønt kunnskapssamarbeid

 
Inngår grønt kunnskapssamarbeidBildet: Administrerende direktør i Entreprenørforeningen - Bygg og Anlegg (EBA), Kari Sandberg. Foto: EBA
Grønn Byggallianse inngår kunnskapssamarbeid med den største bransjeforeningen i Byggenæringens Landsforening for å kutte klimagassutslippene i bransjen og øke entreprenørenes kompetanse om bærekraft.

EBA (Entreprenørforeningen – Bygg og Anlegg) har satt seg et strategisk mål om at utslippene fra bygg- og anleggssektoren skal reduseres med 50% innen 2030.

Som et ledd i dette har EBA inngått en samarbeidsavtale med Grønn Byggallianse. Avtalen innebærer at Grønn Byggallianse skal bidra med kompetanseheving og rådgiving innen bærekraft.

– I vår strategi og arbeid med å få ned klimagassutslippene trenger vi mer kunnskap. Grønn Byggallianse er en fag-HUB på bærekraft for bygge- og eiendomssektoren. Vi er glade for å kunne samarbeide og er sikre på at kunnskapen de har vil være nyttig inn i vårt arbeid, sier Kari Sandberg, administrerende direktør i EBA, i en pressemelding.

– Klimatiltak må være kunnskapsbaserte

Avtalen er en del av EBA sin strategi med økt klimafokus i kurs og opplæringstiltak.

Med sine 260 medlemmer er EBA den største bransjeforeningen i Byggenæringens Landsforening. Medlemmene strekker seg fra små håndverksbedrifter til de største entreprenørene.

Flere av disse er også medlem i Grønn Byggallianse, som tilbyr dybdekunnskap om bærekraft til sine medlemmer. Grønn Byggallianses medlemmer representerer hele verdikjeden og gjennom samarbeidet vil EBA blant annet få innblikk i hva deres kunder vil etterspørre på miljøområdet framover. 

– EBA og Grønn Byggallianse har et felles mål om økt bærekraft. Gjennom å samarbeide hindrer vi dobbeltarbeid og kan samle og styrke miljøkunnskapen ett sted. Klima- og miljøtiltak må være kunnskapsbaserte, noe vi vil bidra til gjennom vår 20-årige kunnskap og erfaring på området. Til gjengjeld vil vi ha stor nytte av EBAs praktiske erfaring om hvor skoen trykker ute i prosjektene, sier daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår