Inngår stor utviklingsavtale

 
Inngår stor utviklingsavtaleStor avtale: Fra venstre Ole Schei Hansen, salgsdirektør Industri i Fritzøe Engros, Ole Olsen, Norske Trevarer og Espen Randsted, adm.d.ir. i Fritzøe Engros,. (Foto: Norske Trevarer).
Fritzøe Engros as og Norske Trevarer inngår det de selv kaller et historisk samarbeid over tre år for gjensidig utvikling.

Under De Norske Trevaredagene i Bergen denne uken inngår selskapene en avtale om gjensidig utvikling, deling av kunnskap. De uttrykker at de i markedet ser stor appetitt på treet i arkitektur, design og miljø. Medlemmene i Norske Trevarer omsetter (2019) for ca 8,3 milliarder norske kroner, 4500 medarbeidere og mer enn 400 lærlinger.

 - Med sine lange tradisjoner og sterke posisjon i markedet vil Fritzøe Engros AS og dets ledelse bli en svært viktig samarbeidspartner i vår strategi. Vi skal styrke vår posisjon som trearbeidende industri med gode verdier, stolte håndverkere og et bærekraftig eierskap – også til treet som materiale, sier Ole Olsen, som er styreleder i Norske Trevarer, i en pressemelding.

Fritzøe Engros as er en av landets største importører av trebaserte plateprodukter, heltreprodukter og andre innsatsvarer til den norske trevareindustrien og byggevarehandel. Selskapet eies i sin helhet av Treschow Fritzøe as i Larvik og hadde i 2019 en omsetning på ca. 800 millioner.

Ifølge pressemeldingen skal avtalen styrke deres felles evne til økt innovasjon, utvikling og vekst.

 - Fritzøe Engros har vært leverandør til trevaremarkedet i Norge i mange år. Når det inviteres til nye ideer, mer innovasjon og økt synlighet i markedet, synes vi dette er svært interessant å få delta i og at vi sammen skal utvikle dette sporet over en lengre periode. Norske bedrifter i dette segmentet har en spennende fremtid foran seg, og er nok et mye viktigere bidrag i arbeidet med et bærekraftig miljø enn de er kjent for.  Da kaster vi oss rundt og sier ja til felles satsing, sier administrerende direktør i Fritzøe Engros, Espen Randsted i meldingen.

Under Trevaredagene i Bergen 29. og 30. januar signerer partene en 3-års avtale.

Bransjeforeningen Norske Trevarer har et aktivt styre og vil fremover utvide sin administrasjon med bredere kompetanse innen fag, forretningsutvikling og markedsføring.

 - Norske Trevarer inviterte oss som leverandør til å være med på en stor satsning de neste 3 årene. Ideene og troen på at bransjeforeningen Norske Trevarer og vi i Fritzøe Engros AS kunne tilføre hverandre både utvikling og muligheter hadde vi felles, og vi syntes dette var ett svært interessant prosjekt. For oss er trevarebransjen i Norge er medlemmene i Norske Trevarer en helt vesentlig kundegruppe, og vi ser frem til å samarbeide tett med bransjeforeningen de neste årene, sier salgsdirektør Industri i Fritzøe Engros AS, Ole Schei Hansen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår