Intelligent styring av tak og vegger skal redusere utslipp radikalt

 
Intelligent styring av tak og vegger skal redusere utslipp radikaltDet endelige målet er at den rehabiliterte bygningen skal ha et energiforbruk på nesten null ved å redusere oppvarming og kjøling med 30 prosent, øke solcellebidraget på klimakontroll med 35 prosent, og dekke 15 prosent av strømforbruket via fotovoltaiske paneler. Investeringen skal betale seg i løpet av syv år. (Foto: ACCIONA).
I det europeiske forskningsprosjektet Bresaer, ledet av ACCIONA, utvikles intelligente vegger. Ved å justere solcellepaneler, lagring av energien og fasadens skyggeelementer, får de nær null i utslipp.

(Kilde: Acconia/Byggfaktaredaksjonen)

Skal forbedre innetemperatur

Infrastrukturløsningene skal bidra til at boliger og næringsbygg nærmer seg null-energiforbruk. Innetemperatur og luftkvalitet vil også bli forbedret. ACCIONA er en ledende leverandør av bærekraftige infrastrukturløsninger og fornybare energiprosjekter over hele verden

«Konvolutt»

Prosjektet utvikler en "konvolutt", som kan legges over fasaden og taket på bygningene som skal rehabiliteres. Den består av en rekke prefabrikkerte moduler og vil kombinere "passive" tiltak for å forbedre isolering og ventilasjon, og "aktive" tiltak som installasjon av solcellepaneler. Fasaden vil også være utstyrt med AI-systemer, slik at de ulike elementene i sanntid kan tilpasses til hvordan eiendommen brukes, og til eksterne værforhold. På denne måten kan man justere bruken av solcellepanelene, lagre energien og flytte fasadens skyggeelementer for å regulere lysinnslipp etc.

Kan tilpasses

Modulene kan enkelt prefabrikkeres i industriell skala, for deretter å tilpasses og installeres på hvert enkelt bygg på kortere tid og på en enklere måte enn ved en standard rehabilitering. Modulene kombinerer termiske isolasjonsmaterialer med høy ytelse, solpaneler, vinduer med solbeskyttelsessystemer som gir varmeisolering etter behov og fotokatalytisk maling som reflekterer bort varme og er selvrensende. BRESAER-teknologien har et system som overvåker og styrer de aktive komponentene og bygningens energiinstallasjoner.

Det endelige målet er at den rehabiliterte bygningen skal ha et energiforbruk på nesten null ved å redusere oppvarming og kjøling med 30 %, øke solcellebidraget på klimakontroll med 35 prosent, og dekke 15 prosent av strømforbruket via fotovoltaiske paneler. Investeringen skal betale seg i løpet av syv år.

Kontekst

I dag er 84 prosent av Spanias bygningsmasse "energi-ineffektiv", ifølge en undersøkelse fra EuroACE (European Alliance of Companies for Energy Efficiency in Buildings). 70 prosent av Spanias eksisterende boligmasse er bygget mellom 1970 og 1990. De fleste bygningene har energirating E, F eller G.

Bolig- og næringsbygg står for 30,4 prosent av Spanias energiforbruk, og to tredjedeler av bygningens energiforbruk går til oppvarming, kjøling og ventilasjon.

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår