Investerer i Grove-kraner

 
Investerer i Grove-kranerBildet: Birger Lea, driftsleder hos Nordic Crane Vest; Trond Helge Skretting, driftsdirektør hos Crane Norway Group og Rune Dybvik, salgssjef hos UN Mobilkraner i Norge.
Crane Norway Group får ni nye mobile terrengkraner fra Grove i maskinparken.

Crane Norway Group har kjøpt ni nye Grove GMK-terrengkraner – fem GMK5250XL-1, to GMK6300L-1, én GMK5150L og én GMK3060L. Kranene vil bli satt i arbeid på byggeplasser, vindmølleparker, oljeraffinerier og offshore oljeplattformer. 

Sammen med fem nye Grove GMK5250XL-1-modeller har Crane Norway Group også anskaffet to GMK6300L-1, én GMK5150L og én GMK3060L. UN Mobilkraner, Manitowocs forhandler i Norge, inngikk avtalen om salget i oktober 2019. De ni Grove-kranene er sendt til Norge fra Manitowocs anlegg i Wilhelmshaven i Tyskland. GMK-kranene vil bli brukt til en rekke jobber – fra små byggeplasser til installasjon av vindmølleparker og større olje- og gassbyggeprosjekter. Kranene vil også bli brukt offshore på oljeplattformer i Nordsjøen, der de skal bistå med vedlikeholds- og konstruksjonsjobber.

- Vi eier allerede 15 Grove-kraner og var ute etter nye modeller med ekstra stor løftekapasitet som et tilskudd til flåten vår. Vi kjøpte vår første Grove-kran i 1986 – en Grove TM760EN – og har tatt inn en rekke ulike GMK-modeller i maskinparken vår de siste årene. Både vi og kundene våre har alltid vært ekstremt fornøyde med den jevne ytelsen og påliteligheten til Grove-kranene. Derfor valgte vi terrengkraner fra Grove. Den utmerkede servicen som gis i området var en annen grunn til at Crane Norway Group valgte Grove fremfor noen av konkurrentene. Vi vet at hvis det oppstår et problem, vil teamet hos UN Mobilkraner og Manitowoc være raskt ute med å hjelpe til med å løse det og levere fremragende service», sier Trond Helge Skretting, driftsdirektør hos Crane Norway Group, i en pressemelding.

- Vi er veldig glade for at ni av våre allsidige Grove GMK-kraner utvider Crane Norway Groups terrengkrantilbud i regionen og ser frem til å styrke samarbeidet ytterligere», uttaler Erdogan Arslan, regionsjef for Mobile Cranes Central Europe & Scandics. «Det er spennende å gjøre forretninger med et selskap som har så omfattende erfaring og som alltid er parat til å påta seg nye prosjekter for å sikre at kundene er tilfredse, tilføyer Rune Dybvik, salgssjef hos UN Mobilkraner i Norge.

Crane Norway Group er spesielt begeistret for den nye Grove GMK5250XL-1. Med en hovedbom på 78,5 m har kranen den lengste hovedbommen i sin klasse. Ved å kombinere høy kapasitet på opptil 250 tonn med utmerket manøvrerbarhet kan GMK5250XL-1 utføre en rekke jobber og sikre at investeringen raskt blir lønnsom. Med én enkelt motor og utslippsnivåer i tråd med EUROMOT 5 oppfyller terrengkranen de nyeste forskriftene. I Norge er dette spesielt viktig, ettersom byggefirmaene nå øker innsatsen for å redusere karbonavtrykket. GMK5250XL-1 gir også lavere driftskostnader på grunn av 30 % reduksjon i dieselforbruket sammenlignet med tidligere modeller.

Den fem-akslede GMK5150L har allerede vært på markedet i noen år, og den tilbyr god tilgjengelighet og manøvrerbarhet på arbeidsplassen takket være den kompakte konstruksjonen med bare 2,75 m bredde på chassiset. Med en kapasitet på 150 tonn og en 60 m hovedbom er GMK5150L en kraftig og allsidig kran – spesielt i taxi-utgave, ettersom kranen kan frakte opptil 10,2 tonn motvekt og samtidig bære 12 tonn per aksel, noe som gir svært høy kapasitet. Når bommen er helt uttrukket, har den en kapasitet på 11,8 tonn, og det gjør GMK5150L ideell til bruksområder der det er behov for styrke i høyden. Kranen har også et kompakt fotavtrykk, er svært drivstoffgjerrig og har mer enn 20 % høyere lastekapasitet enn forgjengeren GMK5130-2.

Med sin 80 m lange bom og en kapasitet på 300 tonn utmerker GMK6300L-1 seg ved bruksområder med lang bom og høy løftekapasitet. Den økte arbeidsradiusen og kapasiteten ved arbeid i høyden øker kranens allsidighet. Ved bruk av hovedbommen kan den løfte opptil 14 tonn i full høyde håndtere dette innenfor en arbeidsradius på 14–28 m. GMK5250XL-1 og GMK6300L-1 bruker de samme motvektene og hjelpevinsjene, noe som gir økt fleksibilitet og reduserer transportlogistikken og -kostnadene.

Groves nye GMK3060L kombinerer en sterk, 48 m lang hovedbom med en veldig kompakt design og høy driftshastighet. Med en kjøretøylengde på mindre enn 8,8 m og en bredde på 2,55 m er GMK3060L egnet for de trangeste byggeplassene i bysentrum og for prosjekter i tettbebygde områder. Takket være den lave høyden på bare 3,64 m når fjæringen er helt nedsenket og en grunnlengde på bommen på 9,55 m, kan den til og med brukes innendørs i haller og andre steder. GMK3060L tilbyr de sterkeste taxi-lastetabellene i sin klasse og kan løfte 6,6 tonn i full høyde ved hjelp av hovedbommen.

Grove GMK-kraner er kjent for komfort og kjørbarhet, takket være patenterte løsninger som uavhengig MEGATRAK-fjæring og allhjulsstyring. Denne teknologien gir en bakkeklaring på opptil 600 mm og sikrer at hjulene hele tiden forblir i kontakt med underlaget for å gi den optimale trekkraften som gjør at GMK-kraner fungerer som ekte terrengkraner. For å oppfylle norske veiforskrifter om aksellastbegrensninger har Manitowoc utstyrt alle kranene – unntatt GMK3060L – med et bom-demonteringssett og et tilhengerfeste for bomtralle. De to GMK6300L-1-kranene har en selvriggende, avtagbar kranarmboks (ROB) og hurtigkoblinger for de fremre kranarmene. Disse er ideelle for enkel avtagning og bidrar til å redusere vekten på maskinen for lettere konfigurasjoner til veitransport. De gjør det også enkelt å forberede løfting av kranen på offshore-forsyningsskip eller riggplattformer for spesielle operasjoner i Nordsjøen. Noen av kranene er også utstyrt med et BGR 159-nøddriftssett som kreves for riggoperasjoner offshore.

Om Crane Norway Group AS:

Crane Norway Group består av seks selskaper: Nordic Crane Nord AS (Tromsø, Bodø), Nordic Crane Sør AS (Kristiansand), Nordic Crane Midt-Norge AS (Trondheim, Ålesund, Verdal, Mosjøen), Nordic Crane Vest AS (Stavanger, Haugesund, Bergen), Nordic Crane Oslo AS (Alnabru) og Nordic Crane Engineering AS. Konsernets hovedkontor har base i Soma i Sola kommune. Totalt har selskapet 350 ansatte og 300 mobile kraner og kraner/lastebiler. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår