Inviterer til minnested-entreprise

 
Inviterer til minnested-entrepriseAdkomstveien - Utøyakaia. (Ill: Statsbygg).
Statsbygg skal lage reguleringsplan med tilhørende forprosjekt for det nasjonale minnestedet etter 22. juli i Hole kommune. De inviterer nå interesserte tilbydere til et informasjonsmøte.

Statsbygg planlegger nå anbudskonkurranse for byggeprosjektet, som vil bli gjennomført som utførelsesentreprise.

I den forbindelse inviterer Statsbygg interesserte tilbydere til et informasjonsmøte på Statsbyggs hovedkontor i Oslo onsdag 29. januar kl 12-14. På møtet vil prosjektleder Reidar Søbstad i Statsbygg m.fl. orientere om prosjektet.

Minnestedet skal være et sted for refleksjon for etterlatte, overlevende, frivillige, hjelpemannskaper, nåværende og framtidige generasjoner.

Høye krav til kvalitet og utførelse

Det nasjonale minnestedet skal ligge på fastlandet ved fergeleiet innenfor Utøya. Selve minnestedet vil bestå av 77 bronsesøyler plassert på en granittrapp, som løper ut i vannet og danner en gjestebrygge.

I tillegg til minnestedet skal det gjøres en betydelig oppgradering av området. Det skal blant annet bygges en ny ankomstveg fra fylkesveg 2848 (tidligere 155) ned til et større parkeringsområde. Det skal også etableres en ny rampe i sjøen for fergen MS Thorbjørn, som frakter passasjerer til og fra Utøya.

På grunn av prosjektets natur stilles det høye krav til kvalitet og utførelse. Byggeprosjektet innebærer til dels omfattende grunnarbeider på land og i vann, og høye sammenhengende støpearbeider. Ettersom Tyrifjorden er en drikkevannskilde stilles det strenge krav til håndtering av løsmasser og anleggsvann.

Aktuelle tilbydere bør ha erfaring fra oppdrag med tilsvarende omfang, vanskelighetsgrad og kvalitetskrav, og må kunne vise til referanseprosjekter på betongarbeider.

Etter planen vil Statsbygg inngå kontrakt med entreprenør sommeren 2020.

Påmeldingsfrist: Innen 27. januar.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår