Isola med ny brannteknisk dokumentasjon

 
Isola med ny brannteknisk dokumentasjon
Isola har nå dokumentasjon for bruk av brannklassifisert vindsperre på underlag av Rockwool Flexi A-plater og gipsplater benyttet til utvendig vindtetting.

- Her er vi først på banen. Ny oppdatert SINTEF Teknisk Godkjenning for Tyvek FireCurb Soft trådte i kraft fra 1. februar i år. Det gjør at det blir enklere å finne og tyde informasjon om brannegenskapene til produktet. Da kan de som prosjekterer og bygger være trygge på at de har valgt riktig brannteknisk løsning, sier leder for innovasjon i Isola, Jørgen Young, i en pressemelding.

Klassifisert i brannteknisk klasse B-s1,d0
I godkjenningen spesifiseres det at FireCurb Soft har brannteknisk klasse B-s1,d0 på underlag av gipsplater og isolasjon med densitet større enn 30 kg/m3. I tillegg er produktet tidligere testet både fritthengende og mot tyngre isolasjon med densitet > 38 kg/m3.Tekst illustrasjon: Utdrag fra SINTEF TG nr. 2043

Klassifisering i henhold til norsk byggeskikk
- Bakgrunnen for at vi nå kommer med ny dokumentasjon er å sikre at brannklassifiseringen er relevant i forhold til norsk byggeskikk. Standarden, NS-EN 13501-1 klassifiserer vindsperre produkter i henhold til kombinasjonen av materialer som er testet. Det vil si vindsperren i kombinasjon med et bestemt underlag, eventuelt vindsperren alene uten underlag, forklarer Jørgen Young.

- Dersom vindsperren er testet alene som fritthengende vil klassifiseringen produktet oppnår bare gjelde dersom den også er montert tilsvarende på byggeplassen. Og slik bygger vi jo ikke i Norge. Her monterer vi vindsperren direkte mot veggkonstruksjonen, og det kan gi helt andre brannegenskaper enn om vindsperren er montert alene mot et hulrom.

- Slik vi ser det er det derfor viktig at tester og dokumentasjon gjenspeiler reelle forhold, og at produktene testes og klassifiseres i forhold til dette, avslutter Jørgen Young.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår