Jakter ny ide til snømuseum

 
Jakter ny ide til snømuseumRuukki Constructions samarbeidspartnere i The Unbelievable Challenge 2021 er byen Rovaniemi og arkitektfirmaene WXCA fra Polen og Snøhetta fra Norge.
Ruukki Construction organiserer en idekonkurranse for unge og nylig utdannende arkitekter om å utforme et snømuseum i Rovaniemi.

Oppgaven presenteres av Julenissen. Rovaniemi er en by som Julenissen er veldig glad i, og han er bekymret for klimaendringer og det minkende snødekket.  Konkurransen The Unbelievable Challenge 2021 er åpen for alle som bor i Schengenområdet.

- Mens Julenissen bringer en viss magi til konkurransen, vil vi minne folk om noe viktig: det som skjer med klimaet vårt. Samtidig introduserer vi nye, friske ideer for bruk av stålbaserte produkter i bærekraftige konstruksjoner. Konkurransen har også som mål å hjelpe unge arkitekter med deres karriere og introdusere dem for industrien, der praksisplasser i utlandet, å skape og presentere nye ideer og konkurranser vil være viktige i hverdagen deres, sier Tiina Tukia, Head of Marketing & Communications hos Ruukki Building Envelope i en pressemelding.

Ruukki Constructions samarbeidspartnere i The Unbelievable Challenge 2021 er byen Rovaniemi og arkitektfirmaene WXCA fra Polen og Snøhetta fra Norge. Ruukki og samarbeidspartnerne deler en felles bekymring for bærekraftig utvikling, og ønsker å understreke dette i forbindelse med konkurransen, gjennom sine produkter, handlinger og valg.

- Bidraget som vinner vil være det som best oppfyller konkurransens kriterier.  Den beste ideen vil utnytte Ruukkis bærekraftige, miljøvennlige stålbaserte produkter som på en utmerket måte glir inn i omgivelsene. Gjenvinning og gjenbruk av produktene vil også spille en rolle, likeens vil en inspirerende og forståelig presentasjon av ideen for juryen også bidra til vinnervalget. I tillegg til erfaring og publisitet, vil vinneren av konkurransen motta en seks-måneders praksisplass hos WXCA i Warszawa og en pengepremie på 1000 euro, sier Tukia. 

Juryen består av arkitektene Eli Synnevåg (Snøhetta) og Marta Sękulska-Wrońska (WXCA), arkitekt og vinner av konkurransen i 2014 Alexandru Oprita, Sipi Hintsanen som representerer Rovaniemi og Jānis Zaharāns som representerer Ruukki.

Konkurransen lanseres 15. september samtidig som instruksjonene for deltakelse blir publisert på www.unbelievablechallenge.com. Ferdige bidrag må være innsendt innen 3. november 2021, finalistene blir kunngjort 25. november 2021 og vinneren kunngjøres 9. desember 2021.  

Konkurransen om Snømuseumet er den tredje arkitektkonkurransen for unge arkitekter som arrangeres av Ruukki. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår