Jordvarmeprosjekt ved nytt LHL-sykehus

 
Jordvarmeprosjekt ved nytt LHL-sykehusSlik vil det nye LHL-sykehuset på Jessheim se ut når det står ferdig våren 2018. (Illustrasjon: Nordic – Office of Architecture)
LHLs nye sykehus, som er under bygging på Jessheim, skal varmes opp med jordvarme. Byggherrene Gardermoen Campus Utvikling valgte et samarbeid med fjernvarme-veteranene Oslofjord Varme for området som når det står ferdig vil bestå av rundt 120.000 kvadratmeter bygningsmasse.

Av Tore Kubberød

Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke (LHL) driver flere klinikker rundt i landet. Nå skal LHL samlokalisere virksomheten på Feiring og Glitre i en ny topp moderne klinikk på Jessheim like ved Gardermoen. Et sykehus som blir på nesten 30.000 kvadratmeter og som vil bestå av fire bygningskropper. Sykehuset vil inneholde blant annet seks operasjonsstuer og 5 angiolaber, røntgenavdeling, rehabiliteringsarealer og totalt 280 sengerom fordelt på hotell- og sykehusdelen.

Fire kommuner

Med et tilstøtende helsehus med flere andre leietakere vil helseprosjektet bestå av rundt 35000 kvadratmeter.  I helsehuset skal blant annet fire kommuner samlokalisere sin virksomhet. Videre skal PTØ, som behandler blant annet barn og unge med Cerebral Parese samle sine avdelingskontorer på Hamar og i Ski her. Det blir også et apotek i helsehuset. Området utvikles av Gardermoen Campus Utvikling AS, et selskap eid av Aspelin Ramm og Hemfosa Samfunnsbygg AS. På Fjernvarmekonferansen fortalte de om prosessen så langt for sykehuset som skal stå ferdig våren 2018, fra utviklingen av prosjektet LHL til slutt valgte til hvor prosjektet står i dag.

 

Les mer om dette i Byggfakta 11-2016, utgivelsesdato 15 november.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår