Kan arkitektur fikse dette?

 
Kan arkitektur fikse dette?Podcasten utforsker utfordrende designproblemer knyttet til vann gjennom historier og samtaler med ekspertgjester. Illustrasjonsbilde: Foto: NVE
Som en forlengelse av bokantologien Out of the Blue har White Arkitekter Oslo lansert en ny podkastserie med seks episoder kalt «Can Architecture Fix This? ".

Podcasten arrangeres av arkitekt Rebekah Schaberg, og utforsker utfordrende designproblemer knyttet til vann gjennom historier og samtaler med ekspertgjester. 

De siste årene har White Arkitekters Oslo-studio hatt fokus på vann.

- Dette høres kanskje rart ut for en arkitektonisk praksis, men for White Arkitekter er det klart at når man designer byer, nabolag, bygninger og landskap, må forholdet til det omkringliggende vannlandskapet vurderes. Hvordan er det å gå gjennom oversvømte gater to ganger om dagen? Hva gjør du når permafrosten under huset ditt begynner å smelte? Å designe med tanke på vann, gir oss muligheten til å utforske tekniske løsninger på dagens utfordringer med klimaendringer og introdusere psykologiske og sosiale fordeler i prosjekter, når vann regnes som en ressurs, i stedet for bare en utfordring, skriver White Arkitekter i en pressemelding.

- For bedre å forstå både utfordringene og mulighetene som vann bringer, samlet studioet vårt en rekke artikler fra kolleger og eksterne samarbeidspartnere fra hele verden i en bokantologi med tittelen Out of the Blue, med historier om prosjekter der vann er enhovedbekymring. Vi tenkte det ville være flott å dele noen av disse historiene i form av en podcast! Bli med oss hver uke for å høre designhistorier og diskutere om og hvordan arkitektur kan løse noen av utfordringene vi står overfor i dag, sier Kontordirektør Sofie Bentzen.

I første episode starter Rebekah med Øystein Grønning i arkitektpraksisen Migrant der vi spør: Kan arkitektur fikse: Flom? Han vil presentere et prosjekt han jobbet med i Muskat, Oman – den hotteste hovedstaden i verden.

(Du kan abonnere på Can Archtiecture Fix This? på Apple Podcasts, Spotify, eller hvor enn du får podcastene dine)

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår