Kan overvannet overvinnes?

 
Kan overvannet overvinnes?Illustrasjonsbilde / Shutterstock
Protan AS har tatt initiativ til å samle eksperter, myndigheter og byggenæringen til debatt på Ingeniørenes Hus i Oslo førstkommende mandag. Temaet er næringens vilje og evne til å overvinne overvannet.

Av Odd Borgestrand

Protan, med hovedkontor i Drammen, har flombeskyttelse som et av sine forretningsområder, og ønsker derfor å sette søkelys på overvannsproblematikken med et eget lunchmøte om temaet i Oslo. Selskapet er også kjent for sin membranteknologi, sine taksystemer, ventilasjonssystemer og tekniske tekstiler.

Selskapet har totalt 700 ansatte i 15 land, og med en omsetning på drøyt 1,2 milliarder kroner. Hovedkontoret er i Drammen, og vi har over 700 ansatte i 15 land, med en samlet omsetning på over 1,2 milliarder.

Selskapet har lykkes med å få et sterkt og relevant panel til å delta i debatten. Her deltar nemlig Ola Elvestuen, som er leder for energi- og miljøkomiteen på Stortinget, sammen med adm. dir. i Rådgivende Ingeniørers Forening Liv Kari Skudal Hansteen, direktør for skadeforsikring i Finans Norge, Geir Trulserud, adm. dir. i Arkitektbedriftene og Egil Skavang og  Bent C. Braskerud,som er sjefsingeniør i Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune. Morgenbladets Aslak Bonde vil lede debatten.

Før debatten vil Hans Olav Hygen, klimaforsker ved Meteorologisk Institutt, bidra med værmeldingen for 2050, og Kim H. Paus, dr.ing. VA-teknikk i Asplan Viak oppdaterer om tilstanden til avløpsnettet i Norge. Liv Kari Skudal Hansteen, administrerende direktør i Rådgivende Ingeniørers Forening, håper debatten blir starten på en nasjonal tiltaksplan for å løse overvannsproblematikken.

- Jeg mener at staten behandler vann- og avløpsproblematikk stemoderlig. Overvannsproblematikken blir overlatt til 428 kommuner. Noen kommuner er flinke, mens de fleste strever. Uten et nasjonalt løft, får vi ikke bedret forholdene. Vi håper derfor at denne debatten kan skape grunnlaget for en stortingsmelding om overvann. Her ønsker vi en handlingsplan som sier hvordan vi kan utføre de rette tiltakene som ivaretar både samfunn, økonomi og klima, sier Skudal Hansteen.

Lunchdebatten er gratis, og åpen for alle interesserte. For påmelding kan du følge denne linken.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår