Karl Johan Ingvaldsen skal lede Plastretur

 
Karl Johan Ingvaldsen skal lede PlastreturBildet: Karl Johan Ingvaldsen er ansatt som ny administrerende direktør i Plastretur. FOTO: PWC
Styret i Plastretur AS har ansatt Karl Johan Ingvaldsen (53) som ny administrerende direktør for selskapet. Ingvaldsen kommer fra stillingen som direktør for bærekraft og klimarisiko i PwC.

Styret i Plastretur AS er svært fornøyd med at Karl Johan Ingvaldsen har takket ja til å lede selskapet.

– Gjennom denne i ansettelsen får Plastretur en sterk og erfaren leder som tidlig i karrieren forstod nødvendigheten av miljø- og bærekraft i næringslivet, en overbevisning han siden har fulgt i nye lederstillinger, sier styreleder Elias Eriksen i Plastretur, i en pressemelding.

Ingvaldsen starter som administrerende direktør i Plastretur senest 1. november 2022.

– Jeg kan ikke tenke meg en mer givende oppgave enn å få være med på å videreutvikle den sirkulære økonomien, noe av det viktigste arbeidet i det grønne skiftet. Jeg gleder meg til å engasjere meg i arbeidet og bygge et lag sammen med dyktige kolleger i Plastretur og Grønt Punkt Norge. Sammen skal vi levere kostnadseffektiv miljønytte for medlemmene, eierne og samfunnet, sier Ingvaldsen.

Karl Johan Ingvaldsen er utdannet innen Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU og startet karrieren i Lilleborg. Han jobbet nesten 20 år i Orkla og selskapene Lilleborg og OLW i Sverige som han ledet. I 2013 overtok Ingvaldsen som administrerende direktør i Kavli Norge og ledet O. Kavli AS og Q-Meieriene AS.

Samler spisskompetansen i Plastretur

Returselskapet Plastretur AS har siden 1995 tilbudt produsentansvar for plastemballasje gjennom medlemskap i Grønt Punkt Norge. Grønt Punkt Norge har driftet Plastretur siden 2008. I tillegg til plastemballasje tar også Plastretur ansvar for den norske innsamlingen og gjenvinningen av landbruksplast. I 2020 besluttet styret i Plastretur å prosjektere et finsorteringsanlegg for husholdningsplast i Norge. I 2021 ble det besluttet at Plastretur også skal gjenoppta egen drift, ved å overføre dagens gjenvinningsavdeling fra Grønt Punkt Norge til Plastretur, og ansette daglig leder i selskapet.

Økte miljømål spesielt for plastgjenvinning og mer oppmerksomhet rundt sirkulær plastøkonomi både innen forvaltning og samfunn, krever spisskompetanse, som vi nå samler i Plastretur AS. I tillegg har plast en kompleks rolle i retursystemene og er krevende å gjenvinne.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave