Kebony henter 30 millioner euro i finansieringsrunde

 
Kebony henter 30 millioner euro i finansieringsrundeBildet: Terje Eidesmo, administrerende direktør i Investor (t.v.) og Norman Willemsen, CEO, Kebony.
Kebony, det ledende selskapet innen miljøvennlig teknologi for tremodifisering, har gjennomført en vellykket finansieringsrunde på 30 millioner euro, ledet av Jolt Capital og Lightrock.

Kebonys finansieringsrunde på 30 millioner euro er ledet av Jolt Capital og Lightrock, som nå går sammen med mangeårige Kebony-aksjonærer som bl.a. Goran, MVP, FPIM, PMV og Investinor, og vil være representert i styret. Kapitalforhøyelsen vil utvide og akselerere Kebonys vekstinitiativer i kjernemarkedene i Europa og USA. 

Finansieringen gjør det mulig for Kebony å få ytterligere gjennomslag i et marked med en størrelse på tre milliarder euro, og dra veksler på de underliggende megatrendene i byggeindustrien for produksjon av bærekraftige materialer til bruk i konstruksjon av boliger og andre typer bygg.

- Kebony produserer de flotteste økologiske treproduktene på markedet, med en overlegen kvalitet som både er miljøvennlig og kostnadseffektiv. For ytterligere å nyttiggjøre oss mulighetene innen tremodifiseringsbransjen, er vi stolte over å kunngjøre Jolt Capital og Lightrock som nye investorer hos Kebony, sier Norman Willemsen, konsernsjef hos Kebony, i en pressemelding.

- Hos Jolt Capital er vi sterkt engasjert i selskaper innen materialvitenskap som benytter egne patenterte teknologier for å tilby bærekraftige produkter. Kebony er blant disse, etter over 20 år med forskning og utvikling innen tre-teknologi og en velprøvd prosess som gir myke tresorter de ønskede egenskapene til harde tropiske tresorter. Vi er glade for å kunne finansiere utvidelsen av deres europeiske produksjonsanlegg, både for å møte den sterke markedsveksten og tilby et alternativ til avskoging av regnskog, sier Antoine Trannoy, administrerende partner hos Jolt Capital.

- Kebony er perfekt posisjonert for å lede an i kampen for en klimanøytral verden og har ambisjoner om å bli ledende innen teknologi for tremodifisering. Vi ser frem til å støtte selskapet med implementeringen av deres vekststrategi, og benytte den betydelige operasjonelle skalerbarheten til å fortsette den lønnsomme vekstreisen, sier Kevin Bone, partner hos Lightrock.

- Kebony rapporterte en inntektsvekst på 23 % i første halvår av 2021, sammenlignet med samme periode i 2020, med en sterk positiv EBITDA. Inntektene i 2020 hadde allerede økt med 26 % gjennom årene, med en betydelig EBITDA-forbedring, noe som er drevet av selskapets geografiske vekststrategi i nøkkelmarkeder. Gjennomføringen av den rettede emisjonen styrker Kebonys finansielle fleksibilitet betydelig, og støtter den akselererte vekststrategien, sier Thomas Vanholme, finansdirektør hos Kebony.

- Sammen med gründere, entreprenører og andre investorer forvandler Investinor utvalgte lovende norske selskaper til verdensledende virksomheter. Kebony er et utmerket eksempel på dette. Kebony, som har støtte i globale megatrender, er anerkjent som en cleantech-leder med en sterk vekst og spennende markedsmuligheter internasjonalt. Som mangeårig aksjonær er det en stor glede for oss å ønske Jolt og Lightrock velkommen ombord for å bidra til å øke selskapets fortsatte internasjonale ekspansjon, sier Terje Eidesmo, administrerende direktør i Investinor, Norges største VC-investor.

Carnegie AS og Pareto Securities AS har fungert som finansielle rådgivere for selskapet.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår