KIWI åpner miljøvennlig arkitektperle

 
KIWI åpner miljøvennlig arkitektperleBildet: Nå planlegger KIWI fire-fem slike butikker på landsbasis, og den aller første butikken i serien åpner i Hokksund i 2019.
I 2019 åpner Norges grønneste dagligvarebutikk i Hokksund. Miljøbutikken får både gress, blomstereng og bikuber på taket.

For to år siden arrangerte NorgesGruppen og KIWI en arkitektkonkurranse, der det ble kåret to vinnere.

Én av dem var Arkitektfirmaet A-Lab, også kjent for det prisbelønte kontorbygget til Statoil på Fornebu, med konseptet «Grønn i svingene». Nå planlegger KIWI fire-fem slike butikker på landsbasis, og den aller første butikken i serien åpner i Hokksund i 2019.

- Grønnfargen forplikter
-  I KIWI tar vi miljø og bærekraft på alvor. Det forplikter grønnfargen vår oss til, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.
KIWIs første miljøbutikk åpnet i Auli i Akershus høsten 2014, og i februar 2016 sto enda en miljøbutikk klar på Fjeldset i Elverum. De to miljøbutikkene rapporterer en energibesparelse på rundt 50 prosent. I 2017 åpner KIWI to miljøbutikker til, i Sande i Vestfold og på Dalgård i Trondheim.
«Grønn i svingene» er et nytt og grønnere butikkonsept, der man bruker erfaringer fra miljøbutikkene og samtidig tester ut nye miljøtiltak og løsninger.

Hel ved
– I KIWI tester vi kontinuerlig nye miljøbesparende tiltak i miljøbutikkene. Vi viderefører flere av tiltakene fra dagens miljøbutikker i «Grønn i svingene»-konseptet, samtidig som vi lanserer nye tiltak, forteller Jan Eilif Johansen, butikkutviklingssjef i KIWI, og trekker frem flere eksempler på tiltak i «Grønn i svingene».
- Det vil bli benyttet tre i tak -og veggkonstruksjoner og  betong med lavt karboninnhold. Miljøvennlige materialer reduserer CO2- fotavtrykket. Det blir også LED-belysning, CO2-anlegg på kjøl og frys, og lokk på frysedisker og dører på kjøledisker, for å nevne noe.

Tilbake til røttene
KIWIs aller første butikk åpnet i Hokksund i 1979. KIWI-gründer Tor Kirkeng synes derfor det er ekstra hyggelig at den spektakulære butikken åpner i samme by. 
– KIWI-eventyret startet i Stasjonsgata i Hokksund for snart 40 år siden. Siden den gang har vi vokst til en landsomfattende butikkjede med 650 butikker. Både KIWI og Hokksund har utviklet seg, og det er moro for oss at vi nå kan komme hjem med en helt spektakulær butikk i byen hvor det hele startet, sier Kirkeng, som har et håp om at butikken kan åpne 15. mars 2019 – på KIWIs 40-årsdag.

Den 2 000 kvadratmeter store butikken i Hokksund blir en av Norges største KIWI-butikker. Med et sofistikert og rent design og gress, blomstereng og bikuber på taket blir den trolig også en av Norges skjønneste butikker. 
– Åpningen i Hokksund vil representere noe helt nytt i bransjen. Butikken blir et bevis på at miljøvennlighet og arkitektur kan gå hånd i hånd, sier Kirkeng.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår