Klarsignal for bygging av Construction City

 
Klarsignal for bygging av Construction CityIllustrasjon: Link arkitektur
Construction City har fått rammetillatelse for bygging på Ulven i Oslo.

Construction City har mottatt den godkjente byggetillatelsen fra Plan- og bygningsetaten. Nå skal 103 000 kvadratmeter næringseiendom bygges på Ulven i Oslo. AF Gruppen, OBOS og Betonmast er initiativtakerne bak prosjektet, som skal samlokalisere Norges første næringsklynge for bygg-, anlegg og eiendomsbransjen.

På størrelse med 12 fotballbaner
Construction City bygges i hjertet av Hovinbyen, og vil romme bransjens mest innovative aktører og 4500 arbeidsplasser. Byggets størrelse tilsvarer 12 fotballbaner.

– Dette er en viktig milepæl for oss. Vi er veldig fornøyde med at vi får bygge slik det nå er planlagt, sier Hege Skjelbred Hatlemark, daglig leder i Construction City Eiendom, i en pressemelding. 

Hatlemark forteller at man har ambisjoner om byggestart til høsten, og skisserer et bygg som vil kjennetegnes av fleksibilitet og fremtidsrettede løsninger for effektivt bransjesamarbeid.

– Byggets størrelse og utforming vil gi leietakerne unike tilpasningsmuligheter for samhandling og rask skalering, sier Hatlemark.

Et nytt kraftsenter for bransjesamarbeid
AF Gruppen og Betonmast er hovedentreprenører, og vil sammen med OBOS flytte hovedkontorene sine til Construction City når bygget ferdigstilles i 2025. I tillegg til en rekke større bransjeaktører, vil bygget samle oppstartsbedrifter, forsknings- og utdanningsinstitusjoner og teknologibedrifter under samme tak.

– Sammen skal vi skape en internasjonal banebrytende møteplass for bransjen vår. Her skal små og store virksomheter samlokaliseres, og løfte konkurransekraften til en hel bransje, sier konsernsjef i OBOS, Daniel Kjørberg Siraj.

Det var AF Gruppen, OBOS og Betonmast som i sin tid tok initiativet til Construction City. Næringsklyngen ble etablert i 2017, og har i løpet av få år vokst til nærmere 90 medlemmer. Med rammetillatelsen går også startskuddet for byggingen av klyngehjemmet.

– Construction City er et ambisiøst prosjekt som skal fremme nyskaping og konkurransekraft. Det vil også bli et kraftsenter for bransjesamarbeid som skaper ny innsikt og økt produktivitet, sier konsernsjef i AF Gruppen, Amund Tøftum.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår