Klart for Nord-Europas største massivtreprosjekt på Ås

 
Klart for Nord-Europas største massivtreprosjekt på ÅsVi er stolte over at vi nok en gang skal gjennomføre et stort omfattende byggeprosjekt der miljø og bærekraft ligger til grunn, sier adm. dir. Einride Berg i Studentsamskipnaden i Ås. (Ill: Dyrø & Moen).
AKTUELLE PROSJEKTER: Studentsamskipnaden starter snart nok et prosjekt i massivtre - denne gangen Nordens største, med 800 nye hybler på Ås. Studentene elsker å bo i tre-husene, sier ledelsen.

Av Therese Alne Bolin

I 2012 startet Veidekke å bygge 250 hybler for Studentsamskipnaden i Ås i massivtre. Dette ble starten på en bølge av bygg i massivtre i Norge. Siden det har mange bygg og studenthybler i massivtre sett dagens lys. Noe av årsaken til at de sverger til bygg i tre er at studentene gir tilbakemeldinger på at de elsker å bo i tre-hus.

- Vi ønsker å bygge i massivtre fordi det er klart best miljømessig og fordi det er en rask og effektiv byggemetode, sier Einride Berg, adm. dir. i Studentsamskipnaden i Ås til Byggfakta. Og studentene elsker å bo i tre-hus, sier han.

Onsdag ettermiddag var pressen invitert til prosjektpresentasjon og kontraktssignering på Veidekkes kontor på Ås.

Enormt tre-prosjekt

I april neste år starter dermed Veidekke byggingen av byggene i Skogveien i Ås. Dyrø og Moen as er arkitekt på prosjektet og Berg mener det er Nord-Europas største byggeprosjekt i massivtre, og kanskje verdens største.

 - Vi er stolte over at vi nok en gang skal gjennomføre et stort omfattende byggeprosjekt der miljø og bærekraft ligger til grunn, sier han til Byggfakta.

Fordeler med å bygge i massivtre er klare, mener han:

- Bedre innemiljø og arbeidsmiljø, og fordi studentene elsker å bo i tre-hus. Ulemper ved å bygge i massivtre har vi ikke oppdaget ennå, hevder han videre.

Totalverdi på hele prosjektet er antatt til 490 millioner kroner. Byggestart blir i april 2019, med planlagt ferdigstillelse i oktober 2021. Totalentreprenør er Veidekke Entreprenør as.

 

(Ill: Dyrø og Moen as)

Les også:

Planlegger 750-800 stundentboliger i massivtre på Campus Ås

Studentbygg i massivtre: - Veldig godt inneklima!

Veidekke bygger familieboliger i Kringsjå studentby

 

Behov for flere studentboliger

Det er i forbindelse med at Veterinærinstituttet og Veterinærhøyskolen ved NMBU snart flytter til Campus Ås, at man ser behovet for etablering av et større antall nye studentboliger.

Studentsamskipnaden i Ås (SiÅs) har engasjert arkitektkontoret Dyrø og Moen til utarbeidelse av reguleringsplanen for de 800 nye studentboligene.

 Største i universitetssektoren noen sinne

Arbeidet med selve nybygget av veterinærhøyskolen i Ås er godt i gang. Campus Ås er den største samlede utbyggingen i universitets- og høgskolesektoren i Norge noen sinne. Totalverdi på dette prosjektet er 6,9 milliarder kroner, og det skal stå ferdig i mai 2020. Byggeleder er Cowi as.

Ny bebyggelse innenfor planområdet vil realiseres i ulike byggetrinn og etapper. Overordnet vil det fokuseres på en helhetlig arkitektonisk utforming der studentbyens identitet og planmessige visjon underbygges.

Grønne sentralområder

Ny bebyggelse, med et tilliggende adkomsttorg er foreslått å omkranse det eksisterende og grønne sentralområdet. Fra det interne og skjermede adkomsttorget/ gatetunet vil boligene ha sine innganger, i tillegg vil gatetunet romme sosiale funksjoner som sitteplasser, møteplasser, sykkelparkering og integrert overvannshåndtering med visuelle kvaliteter.

 Statsbygg oppfører det nye veterinærbygget på Campus Ås, der Veterinærinstituttet og Veterinærhøgskolen skal samlokaliseres når de flytter fra Adamstuen i Oslo. Det nye veterinærbygget blir på ca. 63.100 kvadratmeter. I dette prosjektet inngår et fellesbygg med bl.a. bibliotek og kantine.

 

FAKTA:

Tiltakshaver: Studentsamskipnaden I Ås

Fredrik A. Dahls vei 3

Verdi(Mil.):       490 millioner kroner

Byggestart:       april 2019

Ferdig:                oktober 2021

Byggeperiode: 31 Måneder

Entr. form:        Totalentreprise

Boenhet:           793

Totalentreprenør: Veidekke Entreprenør as

RI VVS: Askim & Mysen Rør AS

Arkitekt forprosjekt: Dyrø og Moen AS

Arkitekt: Dyrø og Moen AS

Betongentreprenør: Veidekke Entreprenør AS

Bærekonstruksjonentreprenør, trekonstruksjon: Binderholz

Bærekonstruksjonentreprenør, betongkonstruksjon: Veidekke Entreprenør AS

Fasadeentreprenør: Ringsaker Vegg- og Takelementer AS

Grunnentreprenør: Veidekke Entreprenør AS

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave