«Kleppr» til topps i plan- og designkonkurranse

 
«Kleppr» til topps i plan- og designkonkurranseIllustrasjon: L2 arkitekter, sammen med KOHT arkitekter og Sweco står bak forslaget "Kleppr"
L2 arkitekter, sammen med KOHT arkitekter og Sweco, er kåret som vinner av plan- og designkonkurranse om nytt kommunehus, kulturhus og kirke i Klepp med forslaget «Kleppr».

Det var 35 team som søkte om å være med på konkurransen. Av disse ble de fire teamene L2 arkitekter/KOHT arkitekter, Atelier Oslo/ Trodahl arkitekter, Longva arkitekter/ arkitekt Einar Dahle og HRTB arkitekter valgt ut til å delta.

- Juryen har kommet fram til at Kleppr er det beste forslaget. Nå ser vi fram til å jobbe videre med justeringer og detaljer sammen med vinneren, sier juryformann og ordfører Sigmund Rolfsen i en pressemelding.

Vinnerforslaget er tenkt som en liten landsby med varierte bygningsvolumer, rom og møteplasser. Anbefalt overordnet grep er å plassere kirken fram mot Solavegen i syd med litt avstand til eksisterende bygg, og kultursalen mot nord tett inntil det gamle rådhuset fra 1970-tallet. Kirken bidrar til å definere gaterommet, og det dannes naturlig en intim forplass mellom de tre bygningsvolumene mot syd godt synlig fra Solavegen. 

Det etableres også en godt skjermet bakhage mellom kirke og kultursal som henvender seg til den nye aktivitetsparken mot vest. Forplass med klokketårn blir med dette grepet en naturlig avslutning av Kyrkjebakken mot nord noe som understreker sammenhengen med den gamle kirken på høyden syd for prosjektet. En innvendig hovedgate i øst/vest-retning binder alle hovedfunksjoner som kirke og kultursal i nybygg samt bibliotek, kulturskole, ungdomsklubber og administrasjon i eksisterende bygg sammen. 

Brutto areal er 8.000m2. Bygget skal etter planen ferdigstilles i 2025.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår