Kongress om snakkende bygg

 
Kongress om snakkende byggMåten bygningene forvaltes på har mye å si, ikke bare for verdiene de representerer for sine eiere, men også for hvordan folk flest har det i forhold til innemiljø, utemiljø og mange andre ting som utgjør en forskjell i hverdagen, sier arrangøren bak FDV-kongressen, Eirik Johanssen. (Foto: Shutterstock).
Teknologien gjør at vi i dag snakker toveis med tingene som får et bygg til å fungere. Men samtalen har bare så vidt begynt, og på Norges første kongress for Forvaltning, Drift og Vedlikehold (FDV) presenteres siste nytt.

 «The Internet Of Things» har for lengst gjort sitt inntog i eiendomsforvaltningen, både i store innebygde løsninger som ventilasjon og brannvarslingsanlegg, men også som enkle, ettermonterte løsninger der man ser behovene oppstå.

- Det kan handle om alt fra såpedispensere som sier fra når det er på tide med påfyll, sensorer som forteller hvor mange som har passert resepsjonen, eller at noen har glemt å lukke et vindu. Utviklingen går fort, og åpner for veldig spennende muligheter. Disse vil vi løfte frem, og derfor skaper vi en møteplass med fokus på fremtidens Forvaltning Drift og Vedlikehold (FDV). Vi ønsker at bransjen og forskningen får vist frem det siste av det siste, og hvilken utvikling de ser for seg videre i fremtiden, sier arrangøren bak FDV-kongressen, Eirik Johanssen en pressmelding.

Virtual reality

Johanssen står bak initiativet til historiens første FDV-kongress på Gardermoen 8.- 9. april. På programmet finner vi foredragsholdere som tar for seg mange ulike sider ved eiendomsdrift og den siste teknologien, alt fra hvordan man kan ta i bruk sensorteknologi, til hvilken rolle byggforvaltningen spiller i det grønne skiftet, og om hvordan virtual reality-teknologi kan brukes til å både planlegge bygninger, trene personell til brannøvelser, med mere.

Høste informasjon

Gjennom å koble kunnskap avdekkes det stadig muligheter for å jobbe smartere.

- For eksempel, så planlegger man ikke nybygg i dag med tradisjonelle tegninger, man bygger tredimensjonale datamodeller. Her legges alle tekniske anlegg og funksjonaliteter inn, slik at det blir lett å oppdage kollisjoner mellom for eksempel vannrør og strømledninger, sier Johanssen.

Men samtidig legges det inn mye informasjon om alle objektene i bygget, og greier man å ta vare på informasjonen fra byggeprosessen videre inn i driftsfasen for bygget, kan vi jobbe smartere på mange ulike områder, mener han. Innsamling av data fra slik bygningsinformasjonsmodellering, såkalte BIM-data, er en av de store tingene i bransjen for tida

Menneskers hverdag

Eirik Johanssen tror en slik kongress vil vekke interesse langt ut over byggforvalternes rekker.

- Folk flest omgir seg med bygninger overalt, enten de bor i dem, er kunder, arbeidstakere eller innbyggere. Måten disse bygningene forvaltes på har mye å si, ikke bare for verdiene de representerer for sine eiere, men også for hvordan folk flest har det i forhold til innemiljø, utemiljø og mange andre ting som utgjør en forskjell i hverdagen sier han.

Alt dette gjør ifølge Johanssen at temaet Forvaltning, Drift og Vedlikehold (FDV) bør oppta langt flere enn bare de som eier og driver bygningsmasse.

- Vi mener det er svært viktig at politikere og andre som jobber med store spørsmål blir klar over hva som skjer innen denne bransjen. Det offentlige er Norges største byggeier, og i tillegg har politikerne en rekke målsetninger som til syvende og sist handler om hvordan vi utvikler og drifter både privat og offentlig eiendomsmasse her i landet.

Minimesse

I tillegg til foredragene på FVDkongressen vil bransjens aktører også få vise seg frem og møte kongressdeltakerne på en minimesse rett ved siden av kongressalen. Eirik Johanssen håper at man gjennom dette kan skape en nøytral og inkluderende møteplass der ulike selskaper, fag og interessegrupper kan knytte kontakt og utveksle idéer og kompetanse.

FDV-kongressen finner sted på Gardemoen 8. og 9. april. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår