Kraftig fall i trelastprisene

 
Kraftig fall i trelastpriseneIllustrasjonsbilde: Getty Images
Prisene på trelast ut fra produsent har falt kraftig og er tilbake på nivået før pandemien. En markedsundersøkelse viser en nedgang på hele 42 prosent fra desember 2021 til desember 2022.

Prisen på trelast til en enebolig har gått ned 42 prosent ut fra produsent fra desember 2021 til desember 2022. Dette viser en markedsundersøkelse utført av Treindustrien, med utgangspunkt i en konstruksjonspakke på til sammen 15-20 m³ trelast til en enebolig på 160 m² med terrasse og garasje. 

I desember 2021 var prisen på en slik materialpakke oppe i 117 000 kroner med moms. Nå har prisene på trelast falt slik at samme materialpakke koster 68 000 kroner med moms ut fra produsent.

- Prisene på trelast var i pandemien på et historisk høyt nivå. Nå er prisene tilbake på nivået vi hadde før pandemien, sier administrerende direktør i Treindustrien Heidi Finstad i en pressemelding.

- Prisene ut fra produsent har sunket kraftig. Trelast er en viktig byggevare, når prisene reduseres vil prosjekter lettere kunne gjennomføres som planlagt, avslutter Finstad.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave