Krever slutt på engangsplast på moduler

 
Krever slutt på engangsplast på modulerJens Brustad, CEO i Looping og Jostein Stormo, Administrerende direktør i UCO.
Utleie- og serviceleverandøren UCO setter krav til sine produsenter om at alle moduler skal benytte Modulcover fra Looping.

Ved bruk av modulcover elimineres all bruk av engangsplast ved flytting av moduler. UCO har i flere år hatt en avtale med emballasje- og miljøteknologiselskapet Looping og benytter deres gjenbrukbare emballasje til sine moduler.

På bakgrunn av at UCO har tilpasset seg miljøkrav og forventninger fra markedet, setter de nå selv krav til sine produsenter om avfallsfrie leveranser av moduler.

– Vi jobber aktivt for å redusere avtrykket vårt og ser at løsningen fungerer. Derfor har vi nå gått til alle produsentene våre med et krav om å erstatte engangsplast for alle modulene, sier Jostein Stormo, administrerende direktør i UCO, i en pressemelding.

UCO mottar byggmoduler fra Skanska Husfabrikken og Moelven, men det er UCO selv som har signert en avtale med Looping.

– Skanska Husfabrikken jobber aktivt med å redusere sitt miljøavtrykk, og applauderer initiativet fra UCO. Redusert bruk av engangsplast gjennom bruk av modulcover bidrar positivt til miljøet, er arbeidsbesparende og helt i tråd med vår overordnede satsning på bærekraftige løsninger, sier Tore Sandnes, COO i Skanska Husfabrikken.

Produsentene ser stort potensiale med avfallsfrie leveranser og samarbeid på tvers av verdikjeden. Gjenbruk av emballasje er et konkret tiltak som reduserer både emballeringstid og bruk av engangsplast.


Gammel metode på modulen nærmest kamera vs ny metode med modulcover til venstre. 

Økt oppmerksomhet om bærekraftige løsninger
Det er nå fire år siden gründeren Jens Brustad startet Looping, som tilbyr gjenbrukbar emballasje som tjeneste. Forretningsmodellen er å utvikle, produsere og leie ut en slitesterk emballasje som kundene bruker mange ganger, istedenfor emballasje av engangsplast.

– Det er ikke kun emballasjen i seg selv, men også systemet vi har bygget rundt den. Én emballasje skal brukes mange ganger, transporteres mellom kunder og repareres når det er behov for det. Da gjelder å ha et logistikksystem som ikke bare fungerer, men som optimaliserer. Det er dette vi mener med gjenbruk som tjeneste, sier Jens Brustad, daglig leder i Looping som legger til at det er en milepæl for Looping å endelig introdusere Modulcover for produsentene da Loopings konsept er overførbart til mer enn kun moduler.

På kundelisten til selskapet står i tillegg til UCO, Ramirent, BAS, Adapteo og Cramo, som alle har tatt i bruk Looping sin gjenbruksemballasje utviklet for byggmoduler.

– Bygg- og anleggsbransjen er verstingen når det kommer til plastavfall, men vi opplever også et stort kollektivt fokus fra bransjen rundt miljøproblematikken, spesielt plast. Samtidig med å utvikle en gjenbruksløsning som skal erstatte engangsemballasjen på plater, planker og prefabrikat i trevarehandelen, sier Brustad. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår