Kruse Smith bygger Skien Brygge

 
Kruse Smith bygger Skien BryggeIllustrasjon: A-lab arkitekter
AKTUELLE PROSJEKTER: Skien Brygge Utvikling AS har valgt Kruse Smith som samspillspartner i arbeidet med å utvikle første byggetrinn av prosjektet Skien Brygge.

Av Bjørn Laberg

Intensjonen er byggestart i andre kvartal 2022. Skien Brygge er å regne som en forlengelse av sentrum, lokalisert mellom FV32 og elva i Skien, i fortsettelse av Langbryggene. Her skal det bygges leiligheter, kontorer, hotell og variert næringsvirksomhet, og det tilrettelegges for et spennende bygulv med aktiviteter for alle gjennom hele året. Utbyggingsområdet for første fase har et totalareal på cirka 19.500 kvadratmeter.

- For oss i Kruse Smith er dette et fantastisk flott oppdrag. Først og fremst er det inspirerende å få oppgaven om å utvikle dette prosjektet sammen med en svært kompetent oppdragsgiver. Dernest er dette et prosjekt som passer vår organisasjon godt. Vi har bygget opp en solid kompetanse på prosjektutvikling og tidligfase. Nå skal vi bruke denne, sammen med vår erfaring fra tilsvarende gjennomførte byggeprosjekter, til å gi Skien Brygge Utvikling de beste løsningene, forteller regiondirektør i Kruse Smith, Anders Larsen.

Miljø- og gjenbruksfokus For utbygger er det en klar ambisjon at prosjektet skal gjennomføres med bærekraftige løsninger på materialvalg, gjenbruk og energi, og søke synergier der muligheter oppstår. Are Tafjord, Kruse Smiths distriktssjef for Telemark-Vestfold, er klar på at dette er en ambisjon Kruse Smith deler, og vil bistå til på beste måte.

- I forprosjektet har det blitt jobbet med BREEAM-sertifisering av hotell og næringsbygg. Det er også sett på muligheter for gjenbruk av enkelte materialer som ligger på tomten i dag. Det kan for eksempel være gamle togskinner, trestokker, stein og murer. I tillegg vurderer vi bruk av massivtre som bæresystem i deler av hotellet. Endelige beslutninger rundt dette er foreløpig ikke tatt. Dette vil bli en viktig del av samspillsfasen som er startet opp nå, forteller Tafjord.

Arbeidet med å regulere området startet så langt tilbake som i 2010. Daglig leder i Skien Brygge Utvikling, Tom Roger Rystad, er tydelig på at prosjektet har vært avhengig av sterke eiere som både ønsker, og evner, å jobbe langsiktig.

- Vi har brukt tiden godt og er veldig klare for å komme i gang nå. Som utbygger ser vi frem til å transformere dagens arealer til en attraktiv sentrumsutvidelse, med byrom som inviterer til allsidig bruk både på dag og kveld, gjennom hele året. Her skal det være attraktivt å jobbe, bo, besøke eller bare spasere langs havnepromenaden og oppleve Bryggevannet, forteller Tom Roger Rystad.

Første byggetrinn av Skien Brygge inneholder fem bygg med en kombinasjon av leiligheter, kontorer, næring og hotell. Det er tegnet avtale med Comfort Hotel Skien Brygge for hotelldriften. Leilighetene legges ut for salg rundt årsskiftet.

- Vi er svært fornøyde med å ha Kruse Smith med på laget. Det er en entreprenør med god erfaring fra samspillsprosjekter, solid kompetanse og flere gode referanser fra samspill på relevante prosjekter. I tillegg har de lokal tilhørighet og god markedskunnskap. Vi ser frem mot samarbeidet, og har en klar forventing om at de blir en spydspiss i prosjektet, både gjennom å levere gode produkter og løsninger, så vel som det å løfte prosjektet i gjennomføringsfasen, avslutter Tom Roger Rystad.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår