Kruse Smith utvider kontrakten ved SUS2023

 
Kruse Smith utvider kontrakten ved SUS2023Foto: Wodcam/"Nye SUS"
Kruse Smith har signert for nye 52millioner kroner i prosjektet SUS2023, nytt universitetssykehus for Stavanger-regionen. Dette kommer som tillegg til allerede inngåtte kontrakter på i overkant av 400 millioner kroner.

- Vi er svært glade for at vi kan utvide vårt arbeid på «Nye SUS» som følge av denne kontrakten. Det innebærer også at flere av sykehusets tunge funksjoner kan flyttes raskere til nytt bygg. Vi har god fart i prosjektet og et godt samarbeid med byggherre. Denne utvidelsen er en effektiv utnyttelse av vår rigg på byggeplassen, sier Kruse Smiths regiondirektør Kristin Stømer Frafjord i en pressemelding. 

Den aktuelle bygningsmassen er allerede planlagt for, men i et senere byggetrinn. Statsråd Bent Høies informasjon om tilleggsbevilgninger over statsbudsjettet gjorde det mulig å fremskynde byggeprosessen.

Kruse Smith etablerte i november 2019 en betongfabrikk på byggeområde som skulle forsyne prosjektet med kortreist og miljøbesparende betongelementer.

- Betongfabrikken vi har etablert på byggeplassen vil også forsyne den nye bygningsmassen med trapper og søyler. Fabrikken er et viktig grep for å redusere transportbehovet. Som en direkte følge reduseres både kostnader og miljøavtrykk. I tillegg bygger vi raskere fordi alle søylene ligger klare før de skal brukes, sier regiondirektør Stømer Frafjord.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår