Kruse Smith vant NyByen-prosjekt i Sandefjord

 
Kruse Smith vant NyByen-prosjekt i SandefjordIllustrasjon: Niamo Arkitektur
AKTUELLE PROSJEKTER: Kruse Smith har signert totalentreprisekontrakt med Inter Eiendom om bygging av fire leilighetsbygg sentralt i Sandefjord, til verdi 400 millioner kroner.

Av Bjørn Laberg

Leilighetsprosjektene inngår i en større transformasjon og byutviklingsområde i bydel NyByen, hvor Inter Eiendom er en dominerende aktør. De fire byggene vil inneholde i underkant av hundre boenheter, foruten næringslokaler. Det skal bygges sammenhengende parkeringskjeller under den samlede bygningsmassen.

God samhandling

- For oss i Kruse Smith er dette et viktig og betydelig prosjekt. Det er første gang vi bygger i Sandefjord, og det er første gang vi bygger for Inter Eiendom. I Kruse Smith har vi gjennom de siste årene jobbet målbevisst for å posisjonere oss sterkere i Vestfold-Telemark. Kontrakten med Inter Eiendom ser vi på som et resultat av godt markedsarbeid, høy prosjektutviklingskompetanse og ikke minst god samhandling med Intern Eiendom i tidligfase, forteller Kruse Smiths distriktssjef i Vestfold-Telemark, Are Tafjord.

Kruse Smith og Inter Eiendom har jobbet i samspill gjennom et år for å identifisere de beste løsningene og utvikle et best mulig totalprosjekt, til glede for Sandefjord og beboere. Prosjektet er tegnet av PV Arkitekter.

- Kunden er sluttbrukeren

- Vi er imponert over hvor mye energi og kraft Kruse Smith la i samspillsfasen. For oss som utbygger er det svært viktig at entreprenøren tar inn over seg at den virkelige kunden er sluttbrukeren, og at dette blir det sentrale i samspillsfasen. Sammen med Kruse Smith har vi skapt et svært godt produkt både for boligkjøpere og næringsdrivende, forteller Jan Hansen, daglig leder og hovedaksjonær i Inter Eiendom.

De fire leilighetsbyggene strekker seg fra Langesgate 6-12. Ved bruk av gjennomgående høy kvalitet i byggematerialer og opparbeiding av utomhusområder, skal prosjektene være med å løfte NyByen som boligområde i Sandefjord. Sandefjord oppfordrer utbyggere til å tenke stort. Det har Inter Eiendom gjort.

Bildet: De fire leilighetsbyggene strekker seg fra Langesgate 6-12. Illustrasjon: Niamo Arkitektur

Inspirasjon

- Sandefjord kommune er veldig påskrudd når det gjelder saksbehandling. Du får ting videre, fra plan til rammesøknad, via selve byggingen og fram til et godt prosjekt. Dette gjør det enda mer inspirerende for oss å drive fram utviklingsprosjekter i byen, sier Jan Hansen.

Arbeidet med å realisere byggene er i gang, og første bygg skal være ferdig og innflyttingsklart juni 2023. Hele prosjektet på fire bygg skal være ferdig og overlevert våren 2024.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave