La ned grunnstein på Framsenteret

 
La ned grunnstein på FramsenteretFra venstre: Byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg, Statsbygg, senterleder og rektor ved UiT Anne Husebekk, fiskeriminister Per Sandberg, klima- og miljøminister Vidar Helgesen og adm. dir. Are Johnsen, Framsenteret.
Klima- og miljøminister Vidar Helgesen var i Tromsø på mandag for å legge ned grunnstenen for Framsenterets nye tilbygg. Fiskeriminister Per Sandberg var også til stede under seremonien.

Framsenterets nybygg er prosjektert som et miljøvennlig bygg etter såkalt passivhus-standard. Det skal reises sør for det eksisterende Framsenteret, og vil ha et bruttoareal på rundt 9.500 kvadratmeter. Bygget skal blant annet romme avanserte laboratorier, kontorer og møterom. Det vil også gi større kapasitet i form av kjøle- og fryselager.

 

I tillegg til de to statsrådene deltok også byggherredirektør Synnøve Lyssand Sandberg i Statsbygg og senterleder Anne Husebekk ved Framsenteret, i seremonien som foregikk utendørs i et vinterkledt Tromsø. Flere ansatte fra Framsenteret og institusjonene som holder til der var også med for å markere oppstarten av byggeprosjektet.

Statsbygg forventer å begynne byggearbeidene i slutten av mars. Oppdragsgiver er Klima- og miljødepartementet.

 

Over 20 institusjoner

I dag jobber det forskere fra 20 forskjellige institusjoner på Framsenteret - med tverrfaglig forskning, rådgivning, forvaltning og formidling innen naturvitenskap, teknologi og samfunnsvitenskap. Når nybygget står ferdig vil disse få selskap av kollegaer fra Norsk polarinstitutt, Arktisk råd, Norsk institutt for luftforskning (NILU), NAMMCO (The North Atlantic Marine Mammal Commission), Statens strålevern, Norges geologiske undersøkelse (NGU) og Havforskningsinstituttet. I tillegg skal Kystverket inn med en avdeling.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår