Ladbar solskinnshistorie

 
Ladbar solskinnshistorieBildet: Easee har vokst raskt siden starten for fire år siden. Nå åpner selskapet også opp for lading via solcelleteknologi.
Ladeselskapet Easee, med base i Stavanger, åpner for at kundene kan lade via solceller og kjøre strømmen rett i bilen første halvår 2023.

Easee er et av de raskest voksende green-tech selskapene i Europa og viser vei med stadig utvikling av nye produkter. Nå blir det også mulighet for å kunne lade bilen med solenergi i løpet av første halvår 2023.

Brenner for solstrøm

– Det er dette vi brenner for, å stadig gi våre kunder nytteverdi av våre produkter! Nå kan kundene få muligheten til å få mest ut av installasjonen sin og benytte seg av tilgjengelig strøm på best mulig måte. Lading via sol er et utvilsomt et stort steg i riktig retning for grønnere fremtid, sier CEO Jonas Helmikstøl i en pressemelding.

Stavanger-selskapet har vokst raskt siden starten for fire år siden, og nå er lader nummer 500.000 installert. Hele 1 milliard kilowatt-timer har gått gjennom laderne til Easee, noe som tilsvarer energien som trengs for å kjøre 260 ganger frem og tilbake til månen, eller 5000 ganger rundt jorden med en elbil. 

– Samtidig er det en betydelig milepæl med å nå 500.000. Et tydelig bevis på at vi leder an det grønne skiftet i Europa, fra Energibyen Stavanger. Med dagens energiutfordringer med både tilgjengelighet og pris, blir det ekstra viktig å ha fokus på de bærekraftige elementene, sier Helmikstøl.

Europa er i betydelig endring

– Sol er en viktig del av fremtidens energimiks, og vi er stolte over å levere en tjeneste som dette når økte priser og inflasjon legger press på forbrukere. Vi heier på kunder som lader smart og tenker grønt i hverdagen, forteller product manager Magnar Gya.

Det er installert 165GW solceller i Europa, et tall som er forventet å doble seg til 2030, i følge SolarPower Europe. Prisnivået og sårbarheten i energimarkedet i Europa gjør at folk søker trygghet, forutsigbarhet og smartere energiløsninger.

Mer bevisste kunder

Bruken av solceller i Norge har eksplodert. Per august var det 12.500 solcelleanlegg koblet på strømnettet i Norge ifølge NVE, og det vil etter alle solemerker bli langt flere i årene som kommer. Bransjeledere spår at innen 2030 har en av fire nordmenn solceller som en del av hjemmet.

– Kundene våre er mer bevisste på hva de kjøper og hvordan fremtiden formes. Solenergi er viktig – og i Easee lever vi opp til vår visjon om å forme fremtidens strømnett, forklarer Gya.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave