Landemerke får ansiktsløft

 
Landemerke får ansiktsløftBlokka etter: Blåfargen på blokka vil snart bli historie. Framtida blir hvit og glass i form av en klimaskjerm som holder styggevær og vind unna. (Fotomontasje: Balco)
Den legendariske høyblokka på Håpet i Tromsø skal få et ansiktsløft omgivelsene vil merke. Ny fasade, splitter ny balkong, samt at asbesten i bygget skal fjernes. Kontrakten er akkurat underskrevet. Nå er det bare den store jobben som gjenstår.

– Det hadde aldri blitt noe av om det ikke var for det gode samarbeidet med Byggbistand Troms, Balco og Agio Forvaltning, sier styreleder i borettslaget, Anne Merete Schøning Morskogen, i en pressemelding.

Synlig i nabolaget
Høyblokka på Håpet i Tromsø er et landemerke. Knall blå og høyere enn naboene. Før Jekta storsenter landet på Langnes og spredte vingene utover som en stormåse, var kvartalet der blokka ligger også bydelens handelsmekka med butikker og frisørsalong. Blåfargen på blokka vil snart bli historie. Framtida blir hvit og glass i form av en klimaskjerm som holder styggevær og vind unna.

– Balkongene skal også tilrettelegges for rullestolbrukere. I dag er det høye dørstokker. Vi har jobbet veldig lenge for dette, sier Morskogen.

I dag er balkongene på sparsommelige fire kvadratmeter. Når byggeprosessen er over, vil balkongen være utvidet til hele 16 kvadratmeter.

Blokka før: Høyblokka på Håpet i Tromsø er et landemerke. Knall blå og høyere enn naboene.

Prislappen på prosjektet?
– Jeg vet ikke helt om jeg våger si det, men prisen blir rundt 70 millioner, sier hun og understreker samtidig at dette er noe borettslaget har spart til over lang tid.

– Men fellesgjelda vil jo øke en del, sier hun.

Fjerner asbest
For noen år siden ble det avdekket at det er asbest veggene. Nå skal asbesten bort og nye veggplater opp på veggene. Blokka skal også etterisoleres. Det er en stor jobb som ligger foran borettslaget. Og jobben de legger bak seg er også stor. Allerede 31. august 2016 droppet det et brev ned i postkassen til høyblokka. Ivar Klavenes i Balco hadde en idé om å pynte blokke med ny fasade og større balkonger. Styreleder Schønning Morskogen tente på ideen, men forslaget ble nedstemt to ganger i borettslaget. Men Morskogen er vant til å ta i et tak. Hun flyttet inn i Måsevegen borettslag i 2012. Hun ble styreleder ganske kort tid etterpå. Det har på ingen måte vært en liten fritidsgeskjeft.

– Det har gått i ett, egentlig, humrer hun.

Borettslaget har tidligere gjort store investeringer. I 2018 ble det bygd åtte nye leiligheter der det tidligere var næringsareal i blokka. Den gang ble det investert 45.000 kroner. Blokka har de senere år blitt oppgradert innvendig med nytt rør- og elektrisk anlegg, varmeanlegg, brannteknisk i tillegg til porttelefon.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave