Landskapsarkitektur til begeistring

 
Landskapsarkitektur til begeistringBildet: Nordlyskatedralen i Alta
Hvordan skal man forme utemiljøet til kirken som hyller selveste nordlyset? Landskapsarkitekten fra Rambøll løste oppgaven med stil. Nå er det ikke bare et uteområde, men en møteplass for både lokalbefolkning og turister.

– Vi er veldig godt fornøyd med uteplassen, og vi har fått mye skryt for den fra de besøkende, forteller kirkeverge Gunnar Tangvik.

En kirke som er omtalt i trendbibelen Wallpaper, The Culture Trip og flere internasjonale arkitektmagasiner, må jo ha et uteområde som er i samme stil. Det var høye forventninger til prosjektet, men begrensede budsjetter.

På ett tidspunkt var det diskusjoner om å kjøpe sten fra Kina for å spare penger. Det kunne man selvfølgelig ikke gjøre i kommunen som kanskje har verdens fineste skifer- nemlig Altaskifer.

Hele 1.550 kvadratmeter Altaskifer er benyttet og gjør Nordlysplassen til en forlengelse av gågaten i Alta sentrum. Fokuset for prosjektet var renhet, materialkvalitet, stedegenhet og at det skulle være praktisk i det arktiske klimaet. Rambøll har hatt ansvar for landskapsarkitektur, vei, vann og avløp og lysdesign. 

– Nordlyskatedralen i Alta er et samlingspunkt og en turistattraksjon. Jeg hadde et mål om å gjøre det til et hyggelig sted å være for både lokalbefolkning og tilreisende. Tanken bak den rene plassen, og den enkle parken rundt, er at katedralen skal få skinne i fred, forteller landskapsarkitekt Nina Helen Halseid.

Se den fantastiske videoen som viser katedralens belysning i mørket. Belysningen er veldig viktig, siden det store deler av året er mørkt i Alta.

 


 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår